SAD će otvoriti granice za cijepljene međunarodne putnike 8. studenog 2021.


8.11.2021. potvrđen je kao datum početka međunarodnih dolazaka iz zabranjenih zemalja i kopnene granice s Meksikom i Kanadom u SAD

Predsjednik Trump u početku je potpisao predsjedničku proklamaciju samo kako bi je poništio pri napuštanju dužnosti. Međutim, predsjednik Biden odlučio je vratiti zabranu sve dok se više Amerikanaca potpuno ne cijepi. U rujnu je američka administracija najavila da će se ponovno otvoriti “početkom studenog”, za potpuno cijepljene strane državljane, ali bez najava do samo dva tjedna dolaska, zračni prijevoznici postali su frustrirani i otkazali su letove, prema Forbesu.

Zračni putnici će morati pokazati dokaz o cijepljenju po dolasku u SAD, ali će i dalje morati pokazati negativan test na COVID-19 prije polaska koji je napravljen u roku od tri dana od putovanja prije ukrcaja na let. Ista politika vrijedi i za zračne putnike koji u Kanadu dolaze iz SAD -a. Brojne detalje još uvijek utvrđuju američki Centri za kontrolu bolesti (CDC). To uključuje vrstu dokumentacije koja će biti prihvaćena za dokazivanje cjepivog statusa putnika i hoće li se putnici s mješovitim dozama cjepiva protiv COVID-19 smatrati potpuno cijepljenima, izvijestio je CBC.

Međutim, CDC je obavijestio odgovarajuće zračne prijevoznike da će bilo koje cjepivo odobreno u SAD -u, kao i cjepiva koja je odobrena za hitnu uporabu od strane Svjetske zdravstvene organizacije, biti prihvaćena za zračni promet.