Ryanair pokrenuo dosad najveći ljetni red vožnje za Zagreb


Ryanair je danas (18. svibnja) pokrenuo dosad najveći ljetni red vožnje za Zagreb koji nudi 27 linija, uklj. 1 novu rutu za Kos.

Ovaj rekordni raspored, nakon samo 2 godine rada, imat će Ryanairovu bazu od 3 zrakoplova – ulaganje od 300 milijuna USD i podrška za više od 900 radnih mjesta uklj. 90 izravnih poslova.

Od početka poslovanja 2021., Ryanair je prevezao više od 330 580 putnika do/iz zagrebačke zračne luke (siječanj-travanj 2023.)

Red vožnje Ryanaira Zagreb Summer ‘23 donosi:

Ryanair će imati više od 168 letova tjedno za ljeto 2023. (porast od 20% na S22), dajući građanima/posjetiteljima Zagreba najširi izbor po najnižim cijenama u Europi prilikom rezerviranja leta u ljeto 2023., istovremeno povećavajući i dolazni turizam i radna mjesta. Ovaj rast bez premca podupire Ryanairova predanost Zračnoj luci Zagreb, s 3 bazirana zrakoplova – ulaganje od 300 milijuna dolara i potpora za više od 900 radnih mjesta u regiji.

Učinkovito poslovanje i konkurentne pristojbe zračnih luka temelj su na kojem Ryanair može ostvariti dugoročne rezultate, porast prometa i povećanu povezanost. Nakon rekordno najprometnijeg travnja, Ryanair poziva Zračnu luku Zagreb da opozove svoju nedavnu odluku o povećanju naknada zračnih luka za smiješnih 12,4% koja je stupila na snagu u travnju 2023. Ta povećanja samo kažnjavaju putnike i imat će štetan utjecaj na povezanost Zagreba i Hrvatske, turizam, promet, radna mjesta i cjelokupni oporavak nakon Covida.