Ryanair planira nastaviti s radom u lipnju i obećava vrlo niske cijene prijevoza


Ryanair očekuje da će većina europskih prijevoznika polako nastaviti s radom u lipnju. Michael O’Leary, izvršni direktor aviokompanije, rekao je Reutersu da će oporavak unutar europskog tržišta putovanja biti pokrenut velikim last-minute popustima u sljedećim ljetnim mjesecima.

“Mnogo je ljudi širom sjeverne Europe zatvoreno u stanovima”, rekao je. “Svi će htjeti otići na godišnji odmor prije nego što se djeca vrate u školu sve dok to mogu učiniti pod razumnom sigurnošću.”

Ryanair se slaže s potrebom poštivanja mjera, poput nošenja maski i provjere temperature za putnike i posadu. Istovremeno prijevoznik je protiv inicijative za smanjenjem kapaciteta zrakoplova za jednu trećinu. Nedavno je predloženo smanjenje broja mjesta u zrakoplovima kako bi se povećala udaljenost između putnika.

Zbog niskobudžetnog modela i vrlo stabilne financijske situacije, možemo očekivati dobre ponude Ryanaira.

“Bilo da je riječ o 9,99 eura, 4,99, 1,99 ili 99 centi po sjedalu, gotovo da nas nije briga – naša glavna stvar neće biti zarada u kratkom vremenu, već da vratimo zrakoplove natrag u zrak i naše pilote i kabinsko osoblje da lete“ – kaže O’Leary.

Planovi za 2021. godinu

Michael O’Leary očekuje da će sljedeća godina biti uspješna za avioprijevoznike. Iako će karte i dalje biti jeftinije nego inače, niže cijene nafte i aerodromskih pristojbi nadoknadit će gubitke u cijenama karata. Izvršni direktor također dodaje da će ljeto 2021. biti posebno zanimljivo zbog činjenice da su mnogi turisti morali otkazati svoje ljetne odmore 2020. godine, pa vjeruje da će nadoknaditi 2021. godine.

Flota

Ryanair je također optimističan u pogledu povećanja flote. Potvrđeni su planovi kupnje Boeinga 737 MAX i čak razmišljaju o proširivanju narudžbe. Kako je potražnja za zrakoplovima u ovom trenutku mala, cijene bi trebale biti privlačne.

Šef irskog prijevoznika također očekuje da će Boeing nastaviti proizvodnju modela 737 MAX i u drugoj polovici 2020. Štoviše, prvi od 135 naručenih zrakoplova stići će krajem 2020. ili početkom 2021. godine.