Ryanair najavljuje novu liniju iz Hrvatske


Između brojnih otkazivanja i redukcija tjednih letova prema destinacijama u Hrvatskoj, našla se i jedna pozitivna vijest. Ryanair je najavio novu liniju prema Puli za proljeće iduće godine.

Irski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair od proljeća 2021. godine planira pokrenuti novu liniju između Pule i Beča.

Linija Pula – Beč za sada je planirana od prvog dana ljetnog reda letenja iduće godine (28. ožujka 2021.), dva puta tjedno, svake srijede i nedjelje, sve do jeseni – konkretno do kraja listopada (27. listopada 2021.).

Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 partnerske kompanije Lauda koja svoju bazu ima u bečkoj zračnoj luci. Kapacitet zrakoplova jest 180 sjedala.

Između Beča i Pule do sada nije bilo direktnih komercijalnih letova, no Austrian Airlines ranije je obavljao charter letove iz nekoliko destinacija u Austriji prema pulskoj zračnoj luci. Zračna luka Pula u prvih 7 mjeseci ove godine ostvarila je promet od 23 621 putnika, što je pad u odnosu na prošlu godinu od preko 94%

Prva je ovo najava nove linije prema Zračnoj luci Pula za iduću godinu, no prometovanje će svakako ovisiti o epidemiološkim mjerama u idućoj ljetnoj sezoni.

Ryanair u ovoj ljetnoj sezoni povezuje Zračnu luku Pula s tri međunarodne destinacije: Londonom, Berlinom i Bruxellesom.

Izvor: croatianaviation