Ryanair bi od srpnja mogao vratiti 40% svojih letova


Ryanair je najavilo da će od 1. srpnja u promet vratiti 40 posto redovnih letova, pod uvjetom da se ukinu vladina ograničenja za letove unutar EU i primijene učinkovite javnozdravstvene mjere na aerodromima.

Od kada su sredinom ožujka uvedena ograničenja zbog covida-19 Ryanair provodi 30 letova dnevno između Irske, Velike Britanije i Europe. Od srpnja bi Ryanair ponovno trebalo letjeti iz većine od svojih 80 baza diljem Europe.

Mjere uključuju prijavu putem interneta, preuzimanje ukrcajne propusnice na pametnom telefonu, podvrgavanje provjeri tjelesne temperature na ulazu u zračnu luku te stalno nošenje zaštitnih maski u zračnoj luci i u zrakoplovu.

U Ryanairu kažu su svi njihovi zrakoplovi opremljeni HEPA filtrima za zrak, a sve se unutarnje površine zrakoplova dezinficiraju svake večeri, a dezinfekcijsko sredstvo djeluje 24 sata.

Kabinsko osoblje će u zrakoplovu također nositi zaštitne maske, a među ograničenim zrakoplovnim uslugama bit će ponuđene unaprijed upakirane grickalice i pića, što će se moći platiti samo karticama.

U zrakoplovu će biti zabranjeni redovi za WC, no toalet će biti dostupan pojedincima na zahtjev.

Ryanair će u srpnju i kolovozu zahtijevati od svojih putnika pojedinosti o tome koliko planiraju biti na odredištu, kao i adresu na kojoj će odsjesti u drugoj europskoj zemlji te će ti podaci biti dostavljeni europskim vladama kao pomoć u borbi s pandemijom koronavirusa.

Ryanair je također objavio video s uputama kako učinkovito poštovati zdravstvene mjere kojima je cilj suzbijanje širenja covida-19.