Route66 – kako organizirati putovanje po legendarnoj cesti


Na World travelers baru pričali smo o našem putovanju po Route 66. Tko ima želju u budućnosti odvoziti legendarnu Route 66 evo nekoliko naših savjeta kako organizirati, koju rutu izabrati, što vidjeti, gdje rentati auto, kakve su cijene smještaja, benzina….

Nema je ni na jednoj modernoj karti, a izgradila je Ameriku. Generacije Amerikanaca njome su putovale u bolju budućnost, danas njome uglavnom voze oni koji tragaju za boljom prošlosti. Samo putujući Majkom cestom, daleko od Wall Streeta i svjetla megapolisa s kojima mnogi poistovjećuju SAD, srest ćete neke nove kauboje i Indijance, osjetiti kako živi i diše, ili bolje reći stenje, nova Amerika. Ona koja nema za zdravstveno osiguranje ali ima za oružje, ona koja više ne traži puno a često dobije i manje od toga, ona čiji je san danas znatno skromniji, koja strepi za plaću kao i ostatak svijeta i s nostalgijom priziva dane kada je biti Amerikanac značilo biti moćan, bogat i siguran. Samo putujući prvom cestom koja je povezala američki istok i zapad, upoznat ćete i onu drugu Ameriku preko koje i mnogi Amerikanci samo prelijeću. Milje i milje krajolika od kojih zastaje dah, bez ljudi koji su novim cestama otišli za boljim životom.

U dvije riječi: Route 66! Od Chicaga do Los Angelesa – 3939 kilometara prave Amerike

Krećemo iz Chicaga (Illinois), vozimo se kroz Missouri, Kansas, Oklahomu, Texas, New Mexico, Arizonu, sve do Santa Monice u Californiji, na putovanje dugo skoro 4000km, kroz 8 saveznih američkih država.

Za više ovakvih videa besplatno se pretplati na naš kanal –> OVDJE