Road trip – istočna i južna Europa – Makedonija


Prešli smo oko 4000 km u 10 dana, 7 zemalja, potrošili 940€. Super se proveli. Uživali u vožnji, mjestima, upoznavanju novih kultura, običaja. Bez ikakvog lošeg događaja i sretno se vratili doma.

Napisala: Ana Ivančić

Skoplje

Ovo mi je drugi posjet Skoplju. Prvi je bio 2014.-te.
Promjena u ove dvije godine je velika. Po centru grada “niknulo” je još ogromnih spomenika, kao da ih nije bilo dovoljno.
Grad je općenito lijep, a ljudi susretljivi. Prošetali smo po centru, pa otišli u stari dio Skoplja na poznate ćevape kod Destana.
Stari dio grada meni je ljepši nego novi. Podsjeća me na ulice Sarajeva ili Mostara. Uske kamene ulice prepune dućana s rukotvorinama, suvenirima, hranom i sl.

Slavni čevapi kod Destana.

Nakon ćevapa i šetnje, na putu prema hotelu nabasali smo na fora kafić “Broz“.
Konobarica Ivana nas oduševila, pa smo u ugodnoj priči s njom proveli u kafiću par sati uz kave, cijeđenje sokove itd. Imaju super ponudu hrane i pića, a Ivana će Vam objasniti što je dobro za Vas. 
Osim super hrane i pića, interijer je jako lijep.

Caffe Broz, Skoplje.

Odsjeli smo u odličnom Hotelu Dolce International. Pogledajte na linku kako dobro izgleda. Na booking.com imaju 9.0. Po meni trebaju imaju i veću ocjenu. 
Hotel s doručkom za dvije osobe platili smo 34€. Izbor hrane na doručku odličan. Mislim da nitko ne bi ostao gladan. Hotel za preporuku u svakom pogledu. Veliki plus je što je blizu centra grada. Nešto više od 1 km. Niti jedan smještaj prije puta nismo rezervirali, nego u hodu preko Booking.com . Booking.com popust od 15$ iskoristite na linku.

Glavni Trg u Skoplju.

Troškovnik Makedonija (ukupno 84€)

  • Gorivo 41 €
  • Cestarina 4 €
  • Ćevapi i dvije čaše vina 13 €
  • Caffe Broz: dvije kave, vino i cijeđenja naranča 8 €
  • Večera tjestenina, vino, sok 10 €
  • Vino u hotelu 4 €
  • Piće i grickalice za put 4 €

Ideja je bila nakon Makedonije otići u Sarajevo na dva dana, pa doma u Zagreb. Ali nakon 10 dana lijepog vremena počela je kiša, pa samo skratili put i preko Srbije krenuli doma. Cestarinu kroz Srbiju platili smo 11€. Na benzinskoj smo pojeli sendviče, popili kavu, kupili grickalice i čokoladu za put i to sve platili 11€. Suvenir kućica 5€ (iz Srbije nikako nabaviti suvenir kućicu, pa je sad bila prilika). Cestarinu kroz hrvatsku platili smo 17€.

I to je to. Prešli smo oko 4000 km u 10 dana, 7 zemalja, potrošili 940€. Super se proveli. Uživali u vožnji, mjestima, upoznavanju novih kultura, običaja. Bez ikakvog lošeg događaja i sretno se vratili doma.

“TRAVEL – the only thing you buy that makes you richer.”

Do nekog idućeg road tripa. 

Više putopisa od Ane možete pronaći na blogu www.myoffdays.com

Fotogalerija: