Recenzija – Zračna luka Beauvais


Dakle, za početak moram reći kako decko i ja također volimo puno putovati i skoro svaki mjesec negdje letimo. Nekad su to low cost aviokompanije, nekad “normalne”. Sve dosad, nikad nismo bili na gorem aerodromu od Beauvais Internationala. Ne znam otkud uopće početi. 
Napisala: Katarina Zadro
 
Ryan Airom letimo često, uvijek s istim koferima. Ali isti koferi vec preko 5 godina. Nikad dosad nismo imali problema zbog veličine prtljage. Naravno, nije ih zanimalo što imamo za reći iako smo pokušavali objasniti da uvijek putujemo s istim koferima, pa smo morali platiti check in za iste. Da se razumijemo, koferi su nam takvi da stanu u onu njihovu “stalažu” ako se maknu kotačići. Nikad dosad, kako sam navela već, nismo imali problema s tim koferima, ali ajde.
 
Mogu još ovo razumjeti. Nakon toga je slijedio security check. U svojoj torbici uvijek na putovanjima, bilo kakvim, nosim švicarski nožić jer se uvijek pokazao korisnim (npr. otvaranje boce vina ). Dok su trajali bombaški napadi u Francuskoj, bez problema sam prolazila sa švicarskim nožićem i na aerodromu Charles de Gaulle, i u Louvre-u i svaku drugu znamenitost Pariza. A o drugim aerodromima da ne pričam. U većini slučajeva ga nisam morala ni vaditi iz torbice, jedino u Njemačkoj mjere dužinu oštrice, ali obzirom da se radi o švicarskom nožiću, nikad nije bilo problema niti me itko pitao ista vezano za njega.
 
Nakon što su me odvojili sa strane poslije Security checka, počeli su biti bezobrazni i uporno su pričali na francuskom dok smo im dečko i ja na engleskom objasnjavali kako se radi o švicarskom nozicu i da smo bez problema sve dosad uvijek išli na aerodromu s njim, te da zadovoljava dozvoljenu dužinu ostrice. Gospoda na Security checku nas nisu htjeli ni pogledati, a kamoli dati konkretan razlog zašto ne može proći nožić, a kada smo uvidjeli da će bilo kakva daljnja komunikacija izazvati samo eskalaciju i potencijalne probleme, odustali smo.
 
Nakon toga, sat vremena prije leta, vidimo obavijest da traje boarding. Kao i svi drugi, stajemo u red i čekamo pregled putovnica. Nakon pregleda putovnica, svi putnici ulaze u malu prostoriju s ukupno 20 stolica, bez zraka, bez kafica ili necega slicnog i bez mjesta za sjedenja, a ubrzo dolazi i obavijest da će polijetanje kasniti!! Ali neka su oni stavili obavijest da traje boarding, a aviona još nije ni bilo! 
Sve u svemu, klasična francuska izrazita neljubaznost, odbijanje pričanja engleskog i ravnodušnost. Karte su mozda jeftinije nego za Charles de Gaulle, ali je bus shuttle skuplji do grada nego sto je vlak od Charles de Gauelle-a i sam put od aerodroma do grada traje pola sata duze. Nikad vise ovaj aerodrom.