Radionica “Moj-seoski” u četvrtak 17.02. u Samoboru


Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva sve zainteresirane da se odazovu radionici o seoskom turizmu kako bi se što boje promovirali u ovoj turističkoj godini

U Samoboru se u četvrtak, 17. 02. 2022. g. održava dvosatna edukativna radionica “Moj-seoski” za pružatelje usluga seoskog turizma Zagrebačke županije, i to u POP UP Kinu na Autobusnom kolodvoru s početkom u 17 sati.

“Turizam se razvija mnogo efikasnije ako su u njegov razvoj uključene lokalne zajednice, uključivo institucije, udruge, općine i gradovi naranvno  javni  i privatni sector. Radionica “Moj-seoski” stvara  mrežu koja uključuje i institucije koje vrše obuku/edukaciju te također da svi imaju jasno definiranu ulogu u turističkoj mreži, što se posebno odnosi na definiranje uloga pri stvaranju partnerstva javnog i privatnog sektora.  Stoga, ovom prilikom pozivamo sve poljoprivredne proizvođače koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge kao što su vinarije, kušaone, izletišta, ruralni objekti za smještaj da se odazovu u što većem broju kako bi stvorili uvjete za uspješnu promociju kako sebe, a tako i naše destinacije. ” istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednica Zagrebačke županije u najavi radionice.

Na radionici će se razgovarati o zakonodavnom okviru i izazovima, novim turističkim trendovima, značaju kulturne baštine te važnosti redovne digitalne komunikacije. Sudionicima će također biti predstavljen  Digitalni katalog seoskog turizma koji pružateljima usluga seoskog turizma omogućuje besplatnu promociju na domaćim i inozemnim tržištima putem web portala Hrvatske turističke zajednica Croatia.hr.

“Digitalni katalog predstavlja izvanrednu priliku da se konačno objedine podaci o pružateljima usluga seoskog turizma u cijeloj Hrvatskoj, a samim time i u Zagrebačkoj županiji i da se ojača njihova promocija. To je značajno potencijalnim gostima i turistima, ali i turističkim agencijama koje će na ovaj način na jednom mjestu imati uvid u ponudu seoskog turizma Zagrebačke županije” navela je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica radionice koja se organizira u suradnji s Udrugom ruralnog turizma Hrvatske i Pučkim otvorenim učilištem, uz podršku Ministarstva turizma i sporta.