Putovanje u međuzemlje – autostopom do Novog Zelanda


Tomica Kristić iz Varaždina, uskoro kreće na putovanje života pod nazivom: Putovanje u međuzemlje – autostopom do Novog Zelanda. Tomicu ćemo pratiti kroz njegovo putovanje i redovito objavljivati njegove putopise, a za početak će nam Tomica predstaviti sebe i svoj projekt.

Ljubav prema putovanju pojavila mi se davne 2008. godine kada sam se prvi put odlučio na malo veću avanturu. Otišao sam do Nizozemske, boravio tamo tjedan dana te se vratio natrag. I sve to autostopom. Tada sam prvi put osjetio tu nekakvu slobodu putovanja, slobodu samoga puta….pa iako je to sve zajedno trajalo deset dana. Te iste godine mislio sam krenuti još malo dalje, točnije prema Istoku, u Indiju. Međutim, kako tu uvijek u životu biva, stvari su se malo izjalovile, a godine prolazile.

Tomica Kristić

Danas, 7 godina kasnije, ljubav prema putovanju opet je isplivala van ali ovaj puta s puno jačim intenzitetom i željom nego ikada. Pošto sam si zabrijao da imam “već” 30 godina i još se uvijek nalazim doma u sigurnoj zoni, odlučio sam tome stati na kraj.

Tako da, početkom listipada krećem na malo veće putovanje, tj. poprilično veće putovanje koje je izraslo u jedan projekt. Plan puta je autostopom doći do Novog Zelanda, a naziv projekta “PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE” (AUTOSTOPOM DO NOVOG ZELANDA). Taj projekt trajat će minimalno 2 godine u kojem mislim putovati čim sporije, čim duže i čim jeftinije. Kao smještaj koristit ću Couchsurfing, volonterske zajednice i meditativne centre. Svoje priče, zapise, putopise i slike stavljat ću na svoj blog. Bit će tu i YouTube kanal na kojem ću sherati svoje videe s putovanja. Tu je i public Facebook koji će biti glavni posrednik svega.

Naravno…uvijek je važnije samo putovanje i sam put nego konačno odredište i cilj, tako da nikako ne mogu znati kamo će me taj put i odvesti. 🙂

Tomica Kristić