Putopisno predavanje – Izrael i Petra


14.09.2017. – Booksa, Martićeva 14d, Zagreb – 19:00h – Putopisno predavanje o Izraelu i Petri u Jordanu

Na putopisnom predavanju Ivona Bacelić Grgić ispričat će nam svoja iskustva iz zemlje u koju je puno lakše ući nego izaći, zemlje koja ima najsigurniji aerodrom na svijetu. Čut ćemo kako je Ivona prešla strogo utvrđenu granicu na Rahelinom prolazu između Izreala i Palestine u posjetu Betlehemu i popila sok u najnižem baru na svijetu na obali najslanjeg jezera na svijetu – Mrtvog mora.

Ispričat će nam i kako je to boraviti na povijesnoj utvrdi iz Herodovog vremena – Masadi u prime terminu za dobiti sunčanicu dok je živa u termometrima prelazila 40 stupnjeva, a koja se i danas spominje prilikom polaganja vojne zakletve u državi u kojoj je služenje vojske obvezno i za muškarce i za žene. Boravkom u Izraelu Ivona je iskustveno potvrdila tezu koja možda najbolje opisuje tri najveća izrealska grada, a kaže da Jeruzalem moli, Haifa radi, a Tel Aviv se zabavlja.

A boravak u Petri najbolje opisuju riječi Lorensa od Arabije u Sedam stupova mudrosti koji je napisao: „A Petra je najdivnije mjesto na svijetu.” Mislio je da bi svaki opis mjesta izblijedio pred vlastitim doživljajem u susretu s Petrom.

Facebook Event