Prijedlog za vikend – Sveti Martin na Muri


Piknik-nacija vodi vas u Međimurje! Zaigrajte nagradni natječaj i osvojite noćenje u prekrasnom apartmanu Vila Toplice Sv. Martin.

Terme Sveti Martin na Muri nalaze se u blizini mjesta Sveti Martin na Muri, u kotlini smještenoj na sjevernim obroncima međimurskih brežuljaka, na samo 15 minuta vožnje od grada Čakovca i nešto više od sat vremena od Zagreba.

Već su davne 1911. godine naftnim bušenjima otkriveni izvori termalne ljekovite vode. Stanovnici tog područja ubrzo su prepoznali prednosti ljekovite vode. Već 1936. godine izgrađen je prvi drveni  bazen te natkriveni bazen s termalnom vodom i kade za namakanje. Temperatura vode godinama je stalna i pomiče se u intervalu od 33 do 34ºC. Zbog svojih ljekovitih svojstava preporučuje se kod degeneratvnih bolesti zglobova i kralježnice, reumatskih bolesti, posljedica iščašenja, oštećenja mekih tkiva i prijeloma.

Osim ljekovitosti termalnih voda, Međimurje se diči i prirodnim ljepotama koje svakog posjetitelja ostavljaju bez daha. Na ovako malom prostoru završavaju Alpe i počinje Panonska nizina, koje područje dijele na gornje i donje Međimurje. Iako je Međimurje najmanja županija, svojim neodoljivim ljepotama svakoga ostavlja bez riječi. Otkrijte ljepote netaknute prirode najsjevernije točke Republike Hrvatske.

Više o prirodnim ljepotama pročitajte ovdje