Posjetite “Dane mlina” u Slunju u Rastokama


24. rujna 2022. u Slunju u Rastokama uz manifestaciju Dani mlina slavi se dolazak jeseni i baštinu slunjskog kraja. Cjelodnevni program manifestacije sastoji se od biciklijade, priča iz mlina i Beerfesta.

Početak biciklijade je u 10:00 sati okupljanjem sudionika ispred Turističko informativnog centra Rastoke. Rekreativna vožnja kreće iz Rastoka s mosta sv. Ivana prema susjednim selima Cvitoviću i Taborištu. Na putu će se posjetiti nekoliko domaćinstava koje imaju proizvodnju povrća i uzgoj krava. Povratak biciklista u Rastoke očekuje se oko 14:00 sati.

Priče iz mlina počinju u 11:00 sati. Tijekom kojih će posjetitelji moći vidjeti kako u Rastokama snaga slapova okreće vodena kola i pokreće mlinsko kamenje, poslušajti priče i lokalne legende te istražiti povijest mlinarstva. Od 11:00 sati kreću cjelodnevni performansi kovača i drvodjelca. Jednosatne radionice keramike i izrade kruha počinju u 14 sati. Priče i mjesne legende mogu se doživjeti uz Poetsku šetnju Branka Pejnovića u 11.00 sati, radionicu Knjiguljice u 15.00 sati. te uz besplatnu vođenu pješačku turu koja kreće od 17 sati iz Turističkog informativnog centra Rastoke.

Tijekom cijelog dana posjetitelji mogu uživati u glazbi, craft pivu i ugostiteljskoj ponudi kroz Beerfest, a u večernjim satima organizira se koncert grupe Halfplugged 3.

Od 19. rujna do 26. rujna 2022. u sklopu Dana mlina održava se Tjedan restorana. U restoranima na području Grada Slunja posjetitelji će moći kušati jela koja u sebi sadrže namirnice iz mlina.

Hotel Mirjana&Rastoke, Restoran Pino, Fast Food Kvart, Bistro Centar, Bistro Kum, Restoran Petro, Restoran Feniks, Slastičarna Diva, Restoran Ambar.