Posao iz snova – radi za New York Times i putuj svijetom


Nemaš posao, a voliš putovati. Zašto ne bi spojio ugodno i korisno – prijavi se i možda baš ti budeš dopisnik New York Timesa-a koji će proći skoro pa cijeli svijet.

Svake godine New York Times preporučuje 52 mjesta koja morate posjetiti, svaki tjedan po jedno mjesto o kojem ćeš sanjariti i razmišljati da ga posjetiš. Popis je zapravo ambiciozna prognoza o tome koje će plaže ostati netaknute, za koja kulinarska blaga je vrijedno sjesti na avion i isprobati ih.

New York Times ove godine traži barem jednog ambicioznog putnika koji će tu njihovu listu želja pretvoriti u itinerar.

Traže dopisnika koji će tijekom 2018. godine otići na svako odredište sa njihova popisa, ispričati priču o svakom tom mjestu. Ta bi osoba trebala imati dobro popunjenu putovnicu, sposobnost da se prebacuje s mjesta u mjesto iz kojih će iscrpiti njezinu bit i pretvoriti u uvjerljivu priču s riječima i slikama.

Potrebno je novinarsko iskustvo, kao i znanje engleskog jezika, stručnost u društvenim medijima i s digitalnim uređajima. Poznavanje stranog jezika osim engleskog je plus iako nije uvjet.

Kvalifikacije:

  • Putovao si na više odredišta
  • Dokumentirao si svoja putovanja u pisanom obliku, objavljivao na društvenim medijima ili drugdje.
  • Aktivan si na društvenim medijima.
  • Imaš prethodna iskustvo u radu u časopisu, izdavačkoj tvrtci, novinama, digitalnim publikacijama, filmu ili drugoj medijskoj organizaciji.
  • Možeš se obvezati na punu godinu.

Ako si se našao ili našla u ovim kvalifikacijama, ne čekaj jer ok za prijavu je 31.10.2017., a više detalja kao i obrazac za prijavu se nalaze na LINKU.

Sretno! 😉