Porcijunkulovo – najveća čakovečka manifestacija


Kontinentalni turizam sve više jača, a Međimurje je visoko na ljestvici kao must see područje. Porcijunkulovo, kao najveća čakovečka kulturno-turistička manifestacija, odlična je prilika da se zaputite u Čakovec i Međimurje te upoznate taj kontinentalni raj naše zemlje.

Turistička zajednica grada Čakovca ove godine najavljuje program Porcijunkulova od 28. srpnja do 2. kolovoza, kojim će obuhvatiti izložbe i radionice starih zanata i obrta, koncerte, edukativne i zabavne radionice za mališane, prezentacije međimurskih vina, oldtimer susret… U strogom centru grada i Perivoju Zrinskih obilje sadržaja očekuje nas ovoga ljeta, na manifestaciji koja je pomaknula vlastite granice već nekoliko puta i stekla nove pozicije na turističkoj, vjerskoj i kulturnoj karti. Iznenađenja se nižu od ljeta do ljeta pa će tako i ovogodišnje izdanje Porcijunkulova svojoj publici donijeti osvježenja.

Turistički vrhunac sezone ne bi bio potpun bez popularnog zabavnog programa, pa ga ove godine otvara Halid Bešlić, a tu će biti i Danijela Martinović, Petar Grašo, Klapa Šufit, Miroslav Škoro. Zabavni program nastavlja jedna od najpopularnijih hrvatskih grupa koja donosi zvuk rocka na čakovečko Porcijunkulovo – Prljavo kazalište priprema veliki show za posjetitelje ove manifestacije, kojih se ove godine očekuje čak blizu 300.000.

Što sve možete vidjeti i doživjeti na Porcijunkulovo pogledajte u programu.