Popularni Zagreb Burger Festival opet stiže u Zagreb


Zagreb Burger Festival odlučio se malo skitati u vrućim ljetnim mjesecima pa je krenuo u Pulu. Super se proveo s Puležanima, a znatiželja ga je dovela i do Špancirfesta, gdje se do mile volje špancirao jedanaest dana. 

No, došlo je vrijeme za povratak kući, jer ipak je doma najljepše pa se već uvelike sprema zasjati i zamirisati neodoljivim mesnim mirisima od 8. do 18 rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana. Novi i kreativni koncepti, craft slastice i rashlađena pića očekuju svoje goste na petnaestak kućica. Uz mesne poslastice već poznatih hrvatskih Chefova Mate Jankovića (Institut za burgere), Ivana Pažanina ( Chef’s Burger by Ivan Pažanin), Marija Mihelja (El Toro) i Nenada Komesa (The Meat) te perspektivnog grill majstora i blogera Davora Šuškovića (BBQ Hot Yard), čiji burgeri nose originalne nazive, moći će se kušati i sočni burgeri iz Zadra s kapitalcem Blackijem (Picnic), Novog Sada (Toster) i prošlogodišnjeg pobjednika iz Dubrovnika (Guloso), koji je ovoga puta inspiraciju pronašao u likovima Marina Držića.

S nama je premijerno i koncept 4Burgers sa smash burgerima, a stiže nam i otočna skupina Plavica sa Cresa. Za istančana nepca koja preferiraju biljne okuse pobrinut će se debitanti Flying Pig s otoka Hvara i Beg’s Plant Based. No, još mi premijera imamo – Doomsday  razna iznenađenja sprema, o kojima još nitko pojma nema. Uz rashlađena pića, originalne koktele i fina vina dobra zabava je zajamčena, a imamo i jokera – Roberta Hromalića s novom slasticom – ice cream pie. 

Ulaz na Zagreb Burger Festival je besplatan, a slasne delicije upotpunit će i odlična glazba naših DJ’a. Gdje to leti Flying Pig i koje su tajne za pripremu slasnih burgera?  Svratite i otkrijte, jer Zagreb Burger Festival postao je sinonim za dobru zabavu i prvoklasne burgere, dobrodošli! 

Više informacija pogledajte na: https://www.facebook.com/ZgBurgerFestival

ili https://www instagram.com/zgburgerfestival/

Fotografije Zagreb Burger Festival 2021 by Sandro Sklepić