Pokaži svoj fotografski talent i osvoji srca žirija svjetskog glasa


Pridruži se preko 20 tisuća entuzijasta mobilne fotografije u Europi koji su se već prijavili za Huawei Next Image 2020 natjecanje

Zavodljiv osmijeh, čarobni zalazak sunca ili šarm grada noću – ako volite snimati takve jedinstvene trenutke, pridružite se preko 20 tisuća entuzijasta mobilne fotografije iz Europe koji su svoje uratke već poslali na Huawei Next Image 2020 natječaj.

Postani član Huaweijeve zajednice entuzijasta mobilne fotografije

Jedinstvenost fotografija leži u činjenici da prikazuju individualne perspektive i percepcije stvarnosti. Objektiv kamere je prizma koja nam omogućuje prikazivanje svijeta oko nas na personalizirani i jedinstven način. Svaki fotograf ima svoj vlastiti stil i tehniku ​​fotografiranja, ali sve što im je zajedničko je strast za estetikom i ljepotom. Cilj Huawei Next Image 2020 natječaja je stvoriti zajednicu obožavatelja mobilne fotografije i otkriti njihov talent globalnoj javnosti.

Ostvarite svoje snove i prijavite svoje radove na natječaj preko Huawei Hrvatska Forum stranice, ali svakako imajte na umu da prijave traju do 31. srpnja do ponoći. Sve što trebate napraviti jest snimiti jedinstvenu fotografiju ili više njih u jednu od 5 kategorija te natjecati se sa sudionicima diljem svijeta. Ove godine oformljen je i lokalni žiri koji će birati 5 najboljih radova prijavljenih u Hrvatskoj. Članovi su:

 • Domagoj Sever– poznati hrvatski fotograf i travel bloger čija je fotografija Medvednice bila izložena u Pariškom Grand Palaisu u sklopu Next Image natječaja.
 • Petar Krešimir Furjan– fotograf i snimatelj čiji rad na Instagramu prati preko 45 tisuća fanova.
 • Tomislav Može– akademski fotograf i snimatelj iz Zagreba koji surađuje s brojnim domaćim i inozemnim klijentima, specijalizirao se za komercijalno-reklamnu, sportsku i modnu fotografiju koju često dijeli sa svojim pratiteljima.
 • Norman Mueller– direktor Huawei marketinga za hrvatsko i slovensko tržište.

Najbolja lokalna fotografija prijavljena na Next Image 2020 osvojit će P40 pametni telefon, a pobjednik svake preostale kategorije osvojit će bežični Huawei Wireless Tripod!

Poslušajte savjete profesionalaca

Profesionalno fotografiranje je kontinuirani proces učenja koji traži vrijeme, beskonačan broj ponovljenih snimaka i tehničko znanje. Da biste bili najbolji od najboljih, trebate se stalno razvijati. Prilikom poboljšanja foto vještina, izuzetno je korisno savjetovati se s ljudima s više iskustva koji će na naš rad gledati profesionalno. Štoviše, prikupljanje mišljenja i suočavanje s novim izazovima presudno je u svakoj fazi. Čak i ako ste tek započeli svoju avanturu s mobilnim fotografijama, postavite se pred izazov da svoje najbolje radove pošaljete na Huawei Next Image i pogledate hoće li se svidjeti vodećim i renomiranim stručnjacima za fotografije, koji čine žiri natječaja. Koji su njihovi savjeti?

 • Steve McCurry – Nagrađivani fotoreporter i autor fotografije “Afghan Girl”

„Za fotografa je važno raditi na određenoj ideji ili projektu na specifičnoj lokaciji koje ga zanima. Ako sa subjektom uspostavite jaku emocionalnu vezu, možete doći do uspješnog rezultata.”

 • Elizaveta Porodina – Umjetnica, fotografkinja i klinička psihologinja

„Fotografija i psihologija nisu tako daleko jedno od drugog kao što se možda čini. Obje discipline, kad se provode pravilno, nastoje otkriti dubinu svojih predmeta, žele o njima naučiti, opisati ih i u potpunosti razumjeti njihovo ponašanje. Kad ocjenjujem fotografiju, tražim jednostavnost u izričaju, odličnu kompoziciju koja se isprepliće s porukom slike.“

 • Reuben Krabbe – Fotograf prirode i ekstremnih sportova

“Ovo je rijedak trenutak u povijesti. Živimo u prvoj pandemiji od izuma digitalnih fotoaparata i telefona s kamerama, koji sjede u svačijem džepu i gdje moramo zajedno djelovati da bismo očuvali zdravlje. Mislim da će slike koje istražuju pandemiju i naš odgovor prema tome biti vrlo zanimljive. Svi smo odvojeni, ali imamo slično iskustvo i slične dnevne aktivnosti. Uhvatiti to masovno ponašanje bilo bi vrlo zanimljivo kao grupni projekt na internetu.“

 • Karolina Henke – Priznata modna i umjetnička fotografkinja

„Pokušavam ispričati svoju priču kroz vizije i interpretacije koje vidim u svojoj glavi, iako je za mene ta priča unutar gledatelja. Oni razmišljaju i stvaraju svoju osobnu priču s vlastitim iskustvima, drugačijom od mog gledišta.“

Žiri kojem će pomoći i Andrew Garrihy, direktor globalne marke Huawei Consumer Business., te Li Changzhu, potpredsjednik odjela marketinga potrošačke strategije Huawei Consumer Business grupe – izabrat će pobjednike.

Požurite!

Natječaj je otvoren na lokalnoj Huawei forum stranici, za sve vlasnike Huaweijevih uređaja koji su pozvani da kroz razne perspektive otkriju vizualnu ljepotu oko sebe kroz pet različitih kategorija:

 • Blizu daleko: Koristite kameru svog pametnog telefona za snimanje skrivenih dragulja i različitih perspektiva – bilo da ste u zatvorenom prostoru ili na otvorenom.
 • Laku noć: Snimite zabavne trenutke noću ili pri slabom svjetlu. Odrazite atmosferu trenutka i budite kreativni.
 • Zdravo, živote!: Slika vrijedi tisuću riječi – zato zabilježite i podijelite emociju ili inspiraciju koju crpite iz svoje svakodnevice.
 • Lica: Eksperimentirajte s identitetom i snagom portretne fotografije. Snimite lica vama dragih osoba.
 • Pripovjedač: Iskoristite niz fotografija koje odražavaju emociju kako bi ispričali svoju osobnu priču. Priča mora sadržavati 3-9 fotografija.

Ispunite svoje snove

Svaki natjecatelj ima priliku osvojiti sljedeće nagrade na globalnom natjecanju:

 1. Velika nagrada: Fotograf godine (3 pobjednika)
  • 10 000 dolara iz Next Image fonda
  • Huawei P40 Pro
  • Elektronički certifikat o nagradi
 2. Pobjednici kategorija (15 pobjednika)
  • 1 000 dolara iz Next Image fonda
  • Huawei P40 Pro
  • Elektronički certifikat o nagradi
 3. Prvi pratitelji (50 pobjednika)
  • Huawei P40 Pro
  • Elektronički certifikat o nagradi
 4. Treće mjesto (5 pobjednika)
  • Huawei P40 Pro

Više informacija o Next Image foto natječaju moguće je pronaći na službenoj web stranici.