Pogledajte kako izgleda novi vlak Orient Expressa – La Dolce Vita


Novi vlak ‘Orient Express’ sprema se povesti putnike na luksuznu odiseju iz Italije do nekoliko europskih destinacija 2023., uključujući Pariz, Istanbul i Split piše Lonley Planet

Naslovna fotka: Orient Express La Dolce Vita © Accor / Dimorestudio

Slavni Venice-Simplon Orient Express, koji vozi putnike iz Venecije u London, suočit će se s novim rivalom 2023. kada Orient Express La Dolce Vita krene na prvo putovanje. Nova željeznička usluga sa sjedištem u Italiji (u vlasništvu hotelske grupe Accor) nada se potaknuti “novu generaciju” putnika da prigrli zlatno doba putovanja željeznicom – pod uvjetom da im ne smeta platiti premium cijenu.

A rendering of a deluxe suite inside the Orient Express La Dolce Vita © Accor / Dimorestudio

Za razliku od Venice-Simplona (kojom upravlja tvrtka za luksuzne vlakove Belmond) sa svojim odmah prepoznatljivim Art Deco dizajnom iz 1920-ih, verzija La Dolce Vita će imati drugačiji izgled: interijeri iz srednjeg stoljeća inspirirani oblinama i bojama 1960-ih i 70-ih. Svaki od šest vlakova La Dolce Vita, koje je dizajnirao studio Dimorestudio sa sjedištem u Milanu, sadržavat će 12 deluxe kabina, 18 apartmana, jedan počasni apartman i vagon-restoran, u kojem će vrhunska talijanska kuhinja biti popraćena sa talijanskim vinom.

Gosti će uživati u laganom obilasku Italije od Alpa na sjeveru do južnih plaža, klizeći kraj krajolika, jezera i šuma na utabanim stazama i uživajući u umjetnosti i kulturi gradova poput Milana, Firence, Venecije i Rima. Talijanski program će imati opcije od jedne do tri noći. Također će biti dostupna tri međunarodna programa od Rima do Pariza, Istanbula i drugog po veličini hrvatskog grada Splita.

The restaurant onboard the Orient Express La Dolce Vita © Accor / Dimorestudio

Accor predstavlja putovanje kao “novi način doživljavanja Italije: ekološki prihvatljiva avantura u kojoj se istražuju zaboravljene ceste”, ali s cijenama koje koštaju u prosjeku 2000 € po noći, po osobi, avantura će biti ograničena na putnike s vrlo dubokim džepovima.

Stephen Alden, izvršni direktor Rafflesa i Orient Expressa, Accor, rekao je: „Uzbuđujuće je oživjeti profinjeni nomadski duh Orient Expressa za novu generaciju putnika.

The window-lit lounge area of the Orient Express La Dolce Vita © Accor/Orient Express