Počela je s prometom prva izravna linija iz SAD-a za Hrvatsku


Dugo očekivana prva izravna linija iz SAD-a za Hrvatsku počela je s prometom. Radi se o liniji AA148 američke zrakoplovne tvrtke American Airlines na ruti Philadelphia – Dubrovnik

Ovo je prva izravna linija iz SADa prema nekom od hrvatskih odredišta od osamostaljenja Hrvatske. Prvi zrakoplov tipa Boeing 767-300ER na ovoj liniji poletio je jučer iz Philadelphije u 18 sati i 18 minuta po lokalnom vremenu.

Zakoplov je sletio u Dubrovnik u 8 sati i 45 minuta nakon leta u trajanju od 8 sati i deset minuta Zračna luka Dubrovnik priredila je za prvi dolazak svečani doček. Prvim letom stiglo je 197 putnika.

Linija ostaje u prometu do kraja rujna ove godine s tri leta tjedno, s tim što je dodatno pojačana u rujnu s četvrtim letom tjedno. Avioradar doznaje da bi iduće godine ova linija trebala biti u prometu svakodnevno. Zanimljivo je što ovu novu izravnu liniju u code-share suradnji prodaje i britanski nacionalni zračni prijevoznik British Airways pod svojim brojem leta BA1591/BA1592. Obje zrakoplovne tvrtke su partnerske članice u globalnom udruženju zrakoplovnih prijevoznika OneWorld Alliance.  

Izvor: Avioradar.hr