Pikantni tacosi od lososa (Meksiko)


Ovaj savršeni ljetni recept oduševit će ljubitelje pikantne hrane, a idealna je večera za vruće ljetne dane.

Jednostavno i odlično, malo ljutog meksičkog okusa uz hladnu pivu.

Sastojci za salatu:

  • 1/4 zelja
  • krastavac
  • biber
  • sol
  • običan ocat
  • balzamik ocat

Zelje i krastavac tanko narežete, dodate sol, biber i ocat, promiješate, pokrijte folijom i ostavite u frižideru da odstoji dok pripremite lososa.

Losos:

  • 2 limeta
  • mala žličica češnjaka u prahu
  • žličica chili praha
  • sok od limete
  • maslinovo ulje

Posudu koju ćete koristiti za pečenje premažite uljem. Zatim lososa premažite uljem. U jednu posudu naribajte obje limete, te jednu iscijedite. Dodajte žličicu češnjaka u prahu, chili prah (ovisno koliko ljuto želite/volite), te malo ulja. Dobro sve izmiješajte i marinirajte lososa.

Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva te stavite da se peče. Pecite 15-ak minuta ili dok losos nije gotov. Kada izvadite iz pećnice s vilicom odvojite na sitne komadiće.

Dok čekate da se losos ispeče pripremite 4 avokada, izvadite koštice, ogulite te ih zdrobite. U tu smjesu dodajte biber, sol te sok od iscijeđene limete.

Kada je sve gotovo slažite tacose. Prethodno možete tortilje staviti u pećnicu da se malo zagriju. Tortilju premažite smjesom od avokada, preko toga stavite komadiće usitnjenog lososa, te na kraju stavite salatu. Preklopite tortilju i uživajte. Dobar tek!

 

 

 

 

 

 

 

 

M.M.