Pet prekrasnih odredišta u kojima ovog ljeta možete uživati u produženom odmoru na plaži


Uz prelijevanje neiskorištenih dana godišnjeg odmora i hibridne radne uvjete koji dopuštaju više fleksibilnosti, ove godine mnogi traže načine kako produžiti vrijeme koje provode na putovanju.

Štoviše, više od pola putnika diljem svijeta (55%) želi maksimalno iskoristiti svoj budžet odlaskom na jedan ili dva duža odmora u 2023. godini*. S obzirom na to da 70% njih također kaže da su sjajne plaže važan čimbenik pri odlučivanju o tome kamo će putovati**, mnogima je glavni prioritet pronalaženje savršenog mjesta za odmor na obali gdje mogu ostati malo dulje i maksimalno iskoristiti nadolazeće putovanje. Od upijanja sunca tijekom cijele godine u Gold Coastu u Australiji do odlaska na jednu od prekrasnih valovitih plaža u Portugalu, digitalna platforma za putovanja Booking.com nudi popis najbolje ocijenjenih odredišta uz plažu gdje putnici mogu boraviti mjesec dana ili duže, a koja su idealna za surfanje u pauzi između videopoziva ili jednostavno za uživanje u brojnim zalascima sunca s pijeskom među nožnim prstima.

Corralejo, Fuerteventura, Španjolska

Fuerteventura je jedan od najstarijih otoka u popularnom arhipelagu Kanarskih otoka u Španjolskoj, udaljen samo 97 km od obale sjeverozapadne Afrike. Zbog stalnih ugodnih temperatura često ga zovu „zemljom vječnog proljeća“. Nekoć malo ribarsko selo Corralejo postaje sve popularnije mjesto na sjevernom dijelu otoka, s brojnim živahnim trgovinama, restoranima i barovima, a u neposrednoj blizini znamenitih pješčanih dina i netaknutih plaža. Poznati sjeveroistočni vjetrovi, pasati, koji stvaraju ugodnu klimu na otoku, također pridonose povoljnim uvjetima za surfanje i jedrenje na dasci zbog čega ovo mjesto naročito preporučuju putnici koji su rezervirali smještaj putem Booking.com-a. Najam automobila najtoplije se preporučuje svima koji žele posvetiti nešto vremena istraživanju svega što ovaj otok nudi, od njegova surova krajolika, povijesnih sela i poznatih mjesta za promatranje zvijezda, do kratke plovidbe trajektom do susjednog otoka Lanzarotea i degustacije vina u njegovim jedinstvenim vulkanskim vinogradima.

Gdje boraviti: Bijele kuće u sklopu Villas Veaco Bahiazul imaju privatni bazen, natkriveno parkirališno mjesto te krovnu terasu s pergolom, roštiljem, vanjskom blagovaonicom i hidromasažnom kadom. Raspored soba nudi promišljenu ravnotežu između pružanja privatnosti i velikih zajedničkih prostorija kako bi se zadovoljile potrebe različitih vrsta grupa, a svaka soba ima vlastitu kupaonicu, kao i vlastiti izlaz na bazen. Potpuno opremljena kuhinja savršena je za pripremanje gozbe, posebice s dvije trgovine prehrambenih proizvoda udaljene samo nekoliko minuta hoda. Luka, plaže i dine u Corraleju udaljene su samo nekoliko minuta vožnje od vila koje se nalaze u mirnom susjedstvu na rubu grada, idealnom za odmor i opuštanje kad god je to potrebno.

Nazaré, Portugal

Portugalski grad Nazaré poznat je diljem svijeta po svojim ogromnim valovima, pa stoga nije neobično što su ga putnici koji su rezervirali smještaj putem Booking.com-a preporučili kao vrhunsko odredište za „surfanje“ i što su ondje dostupni neki od svjetski najpoznatijih surferskih sadržaja, naročito u razdoblju od listopada do ožujka. No, osim toga, u bogatoj ponudi ovoga grada svi će putnici naći ponešto za sebe tijekom cijele godine, uključujući valove pogodne za surfere početnike, povijesnu arhitekturu, važne znamenitosti i ukusne plodove mora. Nazaré se nalazi na samo 90 minuta vožnje od Lisabona i idealan je izbor za one koji doista žele poboljšati i ispitati granice svoje vještine surfanja. Isto tako je i prikladan izbor za one koji žele istraživati dalje od utabanih staza te uživati u lokalnoj portugalskoj kulturi, jeziku i gastronomiji.

Gdje boraviti: Ocean View Villa smješten je samo nekoliko minuta od plaže Nazaré i centra grada, a nudi panoramski pogled na Atlantski ocean i puno prostora za velike grupe koje se žele družiti i zajedno objedovati, pogledati film ili jednostavno uživati u prekrasnom zalasku sunca. Vila ima 4 spavaće sobe, pa svi imaju dovoljno mjesta za sebe, što je bitno prilikom dugotrajnijih zajedničkih pustolovina uz slikovitu portugalsku obalu.

Myrtle Beach, Južna Karolina, Sjedinjene Države

Zahvaljujući 100 km pješčanih plaža u neposrednoj blizini, nježnim valovima i južnjačkoj gostoljubivosti, prema preporukama putnika koji su rezervirali smještaj putem Booking.com-a, Myrtle Beach jedno je od najboljih odredišta uz plažu za djecu. Osim poznate šetnice, područje je poznato po brojnim odličnim golf-terenima, živahnom noćnom životu i brojnim aktivnostima za posjetitelje svih dobi. Oni koji žele istraživati sve što ovo područje nudi mogu posjetiti povijesni grad Charleston koji je udaljen dva sata vožnje živopisnom cestom uz obalu Južne Karoline i izvrsna je ideja za cjelodnevni izlet.

Gdje boraviti: Cozy Condo Magnolia North udaljen je samo nekoliko minuta vožnje od živahne gradske šetnice u Myrtle Beachu, brojnih lokalnih golf-terena i parkova. Nakon dana provedenog u igranju golfa ili na pijesku, gosti se mogu vratiti u svoje prostrano utočište s velikom kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom otvorenog tlocrta, gdje se zajedno mogu odmoriti i opustiti. Uz veliki zajednički bazen i balkon na kojem uvijek struji lagani povjetarac gosti se mogu rashladiti na razne načine tijekom sparnih ljetnih mjeseci. No, budite bez brige, jedinica s dvije spavaće sobe potpuno je klimatizirana i pruža maksimalnu udobnost.

Gold Coast, Australija

Uz prosječno više od 300 sunčanih dana godišnje, ugodne temperature tijekom cijele godine i obilje aktivnosti, uključujući tečajeve surfanja za početnike, kupovinu i sjajne restorane, jasno je zašto je Gold Coast već desetljećima omiljeno odredište za odmor u Australiji. S oko 70 km pješčanih plaža, raj je za surfanje i druge vodene sportove, pa ne iznenađuje što je jedno od 10 odredišta koje dobiva najviše preporuka putnika koji su rezervirali smještaj putem Booking.com-a kada se pretražuju ključne riječi „plaža“, „surfanje“ i „plaže za djecu“. Budući da je za 2023. godinu ušao na popis najsrdačnijih gradova svijeta, posjetitelje očekuje i puno gostoljubivosti tipične za Australce tijekom njihova boravka.

Gdje boraviti: Uz mnoštvo različitih opcija za grupe svih veličina, apartmani Nirvana By The Sea smješteni su na samoj plaži Coolangatta i na kratkoj udaljenosti od Zračne luke Gold Coast. Svi apartmani imaju balkon ili terasu s kojih se pruža pogled na plažu i ocean, a za one koji si žele priuštiti malo više, na raspolaganju je nekoliko luksuznih jedinica s vlastitim malim bazenima. Svi apartmani imaju vlastitu kuhinju, kao i prostran dnevni boravak za opuštanje ili rad. Kao objekt razine 2 programa ‘Održiva putovanja’, uz korištenje tuševa i toaleta s učinkovitom potrošnjom vode te posluživanje uglavnom lokalno proizvedene hrane, ovaj objekt ulaže i u lokalne projekte za održivost i potporu zajednici, a usto povezuju goste s obilascima koje organiziraju lokalni vodiči i agencije.

Búzios, Brazil

Búzios se nalazi na tri sata vožnje automobilom istočno od Rio de Janeira, a Brazilce i putnike koji su rezervirali smještaj putem Booking.com-a oduševljava više od 20 plaža koje nudi, uključujući i one u skrivenim uvalama sa svjetlucavim tirkiznim morem idealne za šetnje po plićaku. Putnici mogu ploviti čistim morem u obilasku brodom u Búziosu i pritom istražiti mnoge znamenitosti oko Búziosa, među kojima su staro ribarsko selo Praia dos Ossos, Ilha do Caboclo i Praia dos Búzios. Uz toliku ponudu ovog slikovitog poluotoka, trebalo bi vam skoro mjesec dana da sve doživite i osjetite, a to ga čini idealnom bazom za ljubitelje plaže koji žele produžiti svoj boravak na brazilskoj obali Atlantika. Elegantna ulica Rua das Pedras epicentar je aktivnosti ovog ribarskog grada, s mnoštvom galerija, butika, restorana i trendi barova, pa čak i posjetitelji najistančanijeg ukusa imaju tjednima što raditi.

Gdje boraviti: Smještaj Pousada Blanca Mar nalazi se u predivnoj obnovljenoj vili u centru grada Armação dos Búzios, koja je udaljena samo nekoliko koraka od plaže i poznate ulice Rua das Pedras. Vila ima suiteove različitih veličina za potrebe različitih putnika, a gostima je na raspolaganju i nekoliko prostranih zajedničkih dijelova vile, uključujući unutarnje i vanjske terase, vrt, pa i čak bazen. Ipak, uz ponudu svih tih prekrasnih plaža u neposrednoj blizini, većina gostiju vjerojatno će najveći dio svog produljenog boravka provesti seleći se s plaže na plažu, ne bi li pronašli onu koja im se najviše sviđa.

Za putnike koji malo duže žele uživati u ljetu, Booking.com nudi Sezonske ponude. Popusti kreću od 15% u objektima koji sudjeluju i koji imaju oznaku ‘Sezonska ponuda’, a vrijede za boravke s odjavom najkasnije 28. rujna 2023. Također, Booking.com gostima olakšava da iskuse novu razinu putovanja uz program vjernosti Genius. Ovaj program vjernosti Booking.com-a osmišljen je kako bi uz njega svako putovanje donijelo bolje iskustvo, a potpuno je besplatan, lako dostupan i članstvo u njemu traje cijeli život. Dok putnici rezerviraju putem ove platforme, bilo da se radi o najmu automobila za obiteljski izlet ili obalnoj kućici za odmor na plaži, Genius im pomaže ostvariti još više nagrada za doživotne popuste koji nikada ne istječu. Putnici jednostavno trebaju kreirati besplatan korisnički račun Booking.com ili se prijaviti na postojeći kako bi ostvarili sve više nagrada, koje će im pomoći da poboljšaju svoje iskustvo putovanja – od besplatnog doručka do besplatnih prijelaza u bolju jedinicu, te uz popuste već od 10% na određeni najam automobila i smještaj.