Partnerstvo Emiratesa i Flydubaija


Više od 5,27 milijuna putnika iskoristilo je prednosti partnerstva između Emiratesa i flydubaija, dvaju zrakoplovnih kompanija sa sjedištem u Dubaiju koje je započelo u listopadu 2017. godine.

Uz to, oko 800.000 članova programa vjernosti Emirates Skywards u posljednjih 12 mjeseci prikupilo je više od 1,5 milijardi nagradnih milja Skywards koje su im dostupne u sklopu codeshare partnerstva Emiratesa i flydubaija.

U povodu proslave treće uzastopne godine tog partnerstva, Njegovo Veličanstvo Šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor Grupacije Emirates i aviokompanije flydubai izjavio je: „Strateško partnerstvo između Emiratesa i flydubaija vrlo je uspješno i pruža mnoge koristi putnicima obiju zrakoplovnih kompanija, ali je isto tako korisno i za Dubai. U budućnosti, Emirates i flydubai nastavit će razvijati partnerstvo kako bi pružili još bolje putničko iskustvo i kako bi putnicima i dionicima pružali veću vrijednost.“

Emiratesovim putnicima trenutno su na raspolaganju 94 odredišta unutar mreže flydubaija preko Međunarodne zračne luke Dubai (DXB), a putnici flydubaija mogu birati između 143 Emiratesove destinacije. Na globalnoj razini, omiljene destinacije unutar mreže flydubaija koje putnici Emiratesa najčešće biraju su Beograd, Bukurešt, Katanija, Katmandu, Kijev, Kilimanjaro, Krakov, Salalah, Tbilisi i Zanzibar.

Strateško partnerstvo između Emiratesa i flydubaija na odabranim tržištima nadmašuje elementarne uvjete codesharea i uključuje inicijative koje obuhvaćaju komercijalne aktivnosti poput koordinacije rasporeda letova kako bi se putnicima ponudile konkurentnije cijene, usklađivanje neometanog protoka putnika obiju zrakoplovnih kompanija te usklađivanje programa vjernosti kako bi se putnicima omogućilo bolje i lakše prikupljanje te korištenje nagradnih milja.

Bolja povezanost u Dubaiju

Letovi prema dodatnih sedam odredišta 27. listopada premješteni su s operativne baze flydubaija smještene na Terminalu 2 na Terminal 3 u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai. Na taj se način putnicima osigurava besprijekorna povezanost te neometano i brže tranzitno vrijeme. Taj potez znači da će putnici moći uživati u kraćim razdobljima presjedanja i svoj će idući let u Dubaiju čekati svega 90 minuta.

Letovi iz Dubaija prema odredištima Almaty, Basra, Dar es Salaam, Kilimanjaro, Nur-Sultan, Sofija i Zanzibar polaze s Terminala 3, čime je broj flydubaijevih destinacija koje su dostupne iz međunarodne zračne luke Dubai s Terminala 3 porastao na 22.

Više pogodnosti u okviru zajedničkog programa lojalnosti

Emirates Skywards postao je zajednički program lojalnosti dostupan Emiratesovim putnicima, ali i putnicima flydubaija u kolovozu 2018. godine nudeći članovima veću udobnost i jednostavnost s jednom valutom i jedinstvenim načinom prikupljanja i otkupa nagradnih milja.

Otkup nagradnih milja u svrhu upgradea leta i dalje je omiljena opcija, a članovi programa vjernosti u prošloj su godini iskoristili oko 500 milijuna nagradnih milja na letovima flydubaija. Najpopularnija odredišta bili su Dubai, Bejrut, Karachi, Aleksandrija, Tbilisi, Sabiha Gokcen, Bukurešt i Baku.

Zajednička baza od preko 25 milijuna članova programa Skywards također je aktivnija nego ikad prije, a program lojalnosti nastavlja poboljšavati svoj partnerski portfelj povećavanjem mogućnosti za prikupljanje i iskorištavanje nagradnih milja. Uz to, putnicima je omogućeno brže stjecanje nove razine članstva te mogu uživati u pogodnostima kao što je ulazak u lounge-salone u odabranim zračnim lukama i brži check-in.

Učinkovitost mreže i rasporeda

Spomenuto je partnerstvo omogućilo objema zrakoplovnim kompanijama da optimiziraju svoju mrežu i uporabu zrakoplova. Tim se pristupom putnicima pruža usluga tijekom cijele godine, a istovremeno se stvaraju prilike za razvoj obiju aviokompanija na novim tržištima.

Primjer je sezonsko preuzimanje letova na relaciji Dubai-Zagreb gdje Emirates upravlja širokotrupnim zrakoplovom tipa Boeing 777-ER za vrijeme ljetnog rasporeda letenja, dok flydubai preuzima letove na spomenutoj ruti tijekom zimskog rasporeda letenja. Let na ruti Dubai-Yangon 10. prosinca također će umjesto Emiratesa preuzeti flydubai, što će Emiratesu omogućiti fokus na razvoj tržišta u Tajlandu i Kambodži.

Uspješna mrežna optimizacija zrakoplova na letovima za Multan, Mashad, Bangkok, Dhaku i Male omogućila je flydubaiju da se posveti otvaranju novih tržišta, uključujući Krakov, Kataniju, Helsinki, Napulj, Soči i Krabi.

Emirates i flydubai nastavljaju blisko surađivati ​​na usklađivanju rasporeda letova s ciljem poboljšanja povezanosti i povećanja mogućih destinaciju obaju zrakoplovnih kompanija.