Ovog tjedna u Zagreb se vraća čak 8 aviokompanija


Promet je u zagrebačkoj zračnoj luci do sada ovisio uglavnom o Croatia Airlinesu, a uz domaću nacionalnu aviokompaniju prema Zagrebu je još letio Eurowings iz Kelna koji će na toj liniji nastaviti prometovati, te Trade Air na domaćoj liniji iz Osijeka.

No to se od ovog tjedna mijenja. Već danas je u Zagreb sletio zrakoplov Austrian Airlinesa sa 26 putnika iz Beča, dok je prema Beču otputovalo 36 putnika. Prvi je ovo let Austrian Airlinesa prema Zagrebu nakon prekida operacija zbog pandemije COVID-19, kompanija će od sada svakodnevno prometovati na liniji Beč – Zagreb.

U srijedu, 01. srpnja, liniju Pariz – Zagreb ponovno će uspostaviti i Air France, koji za početak najavljuje svega tri tjedna leta na ovoj liniji.

Istog dana u Zagreb će se vratiti i Turkish Airlines na liniji iz Istanbula. Kompanija inače u ljetnom redu letenja prema Zagrebu prometuje dva puta dnevno, no broj tjednih letova je reduciran te će trenutno prometovati na ovoj liniji 5 puta tjedno.

Vraća nam se još jedan redovni gost u zagrebačku zračnu luku. Qatar Airways pokreće liniju Doha – Zagreb sa 3 tjedna leta, inače je u ljetnom redu letenja prema Zagrebu prometovao čak 14 puta tjedno, odnosno dva puta dnevno.

Lufthansa, koja inače redovno leti iz Frankfurta i Munchena prema Zagrebu, od srijede će ponovno uspostaviti redovni promet na liniji Munchen – Zagreb, u početku 3 puta tjedno.

Air Serbia od istog će datuma ponovno povezivati Beograd i Zagreb, letovi su u prodaji 7 dana u tjednu.

U četvrtak, 02. srpnja, Eurowings će ponovno uspostaviti liniju Stuttgart – Zagreb, koja će prometovati dva puta tjedno kroz srpanj. 

Od 04. srpnja prema Zagrebu će ponovno letjeti i zrakoplovi KLM-a. Nizozemska aviokompanija od navedenog će datuma prometovati na liniji Amsterdam – Zagreb, najavljena su 3 tjedna leta zrakoplovima manjeg kapaciteta. 

Croatia Airlines nastavlja prometovati na nizu domaćih i međunarodnih linija iz Zagreba, povećavajući promet od početka srpnja.

Izvor: croatianaviation