Ovo su najpopularniji europski nacionalni parkovi za “hajkanje” – NP Krka među TOP 5


Ekipa za “outdoor” opremu Cotswold Outdoor otkrila je koji su to najbolji europski nacionalni parkovi za hajkanje.

Najnovije istraživanje Cotswold Outdoora proučilo je nacionalne parkove u Europi koji bi mogli biti najbolji za hajkanje, pregledavajući više od 80 europskih nacionalnih parkova, od slavnog slovačkog raja u Sloveniji do nevjerojatne Krke u Hrvatskoj, procjenjujući više čimbenika u kategorijama popularnosti, težine i aktivnosti/sadržaja.

Istraživanje otkriva…

Analizirajući popularnost, jednostavnost pješačenja i aktivnosti/sadržaja, Nacionalni park Krka proglašen je petim najboljim prirodnim parkom u Europi za hajkanje, općenito
Hrvatski Nacionalni park Krka svoj visoki ukupni plasman duguje činjenici da je šesti najpopularniji nacionalni park u Europi.

  • Nacionalni park Plitvička jezera u Hrvatskoj, treći je najpopularniji park u Europi, ali je na ukupnom 11. mjestu, zbog svojih fizički zahtjevnijih planinarskih staza.
  • New Forest i Lake District u Ujedinjenom Kraljevstvu zauzimaju prvo i drugo mjesto, dok su španjolski Teide i Calanques (Francuska) u prvih pet.

Pješačenje je postalo masivan trend u posljednjih nekoliko godina, što je dodatno dokazano predviđenim trendovima putovanja za 2023., koji ukazuju na porast avanturističkih putovanja – koje je bolje doba godine da svojim čitateljima predložite rezerviranje putovanja koje nije uobičajeno?!