Ovo je prva aviokompanija u kojoj više neće biti obavezne maske


Jet2 je postao prva velika aviokompanija koja je ukinula obvezu nošenja maski u svojim zrakoplovima.

Putnici više neće morati nositi maske u Engleskoj ili Sjevernoj Irskoj u zrakoplovima ili u zračnim lukama, no maske su i dalje zakonska obaveza za putnike starije od 6 godina koji putuju u Škotsku.

“Vaša je sigurnost naš prioritet, stoga smo kreirali našu Politiku o maskama za lice tako da svi znaju što se točno očekuje dok putujete s nama”, napisao je Jet2 u svojim smjernicama, dodajući: “Nije više zakonski uvjet nošenje maske za lice kod u zračnim lukama ili u našim zrakoplovima. Međutim, prema smjernicama vlade Ujedinjenog Kraljevstva, preporučujemo da nastavite nositi masku za lice u tim prostorima, a morat ćete je nositi kada stignete na svoje inozemno odredište.”

Odluka o ukidanju maski dolazi nakon što je Ujedinjeno Kraljevstvo odustalo od zakonskog zahtjeva za nošenje maski u Engleskoj. Ubuduće, vlada je rekla da “operateri mogu slobodno odrediti svoje zahtjeve za nošenje maski”.

Unatoč promjenjivim smjernicama, maske za sada i dalje će biti potrebne u drugim britanskim zračnim prijevoznicima kao što su British Airways ili Virgin Atlantic.

Ryanair je također najavio ukidanje obveze nošenja maski, a to bi moglo bi stupiti do kraja svibnja ove godine.