Harry Potter kafić u Budimpešti


Nezaobilazna lokacija za sve vještice, čarobnjake i one koji se tako osjećaju

Foto naslovna: Facebook/Harry Potter

“Ti si čarobnjak, Harry.” Ove su riječi mladom čarobnjaku Harryju Potteru život promijenile iz temelja, a nedugo se zatim uputio u Hogwarts školu vještičarenja i čarobnjaštva, upoznao svoje najbolje prijatelje Rona i Hermionu i započeo svoju avanturu. 

Brojni su fanovi, baš poput Harryja Pottera, od malena priželjkivali pismo iz Hogwartsa, a ako ti ga sova još uvijek nije donijela, ovaj nedavno otvoreni kafić u Budimpešti pružit će ti jednako iskustvo, pa ćeš se barem na tren osjećati kao da se nalaziš u Hogwartsu. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Csilla Utassy (@csillusgram) on


Prvi kafić na temu Harryja Pottera u Budimpešti smjestio se u četvrti Óbuda pod nazivom Leteća metla, ili na mađarskom Repülő Seprű, a nudi sve ono o čemu ljubitelji mladog čarobnjaka sanjaju. 

Kada uđeš u ovaj čarobni kafić, prvo ćeš primijetiti ljude u uniformi Gryffindora, a dok ispijaš kavu, pivoslac ili neki od napitaka koji mijenjaju boju, primijetit ćeš i različite ukrase koje si mogla vidjeti i na filmovima: od odjeće, novina, zmajeva, sova, nestašnih vila pa sve do čarobnog štapića Albusa Dumbledorea i zlatne zvrčke.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Rita Héjja (@yogi_girl86) on


Simpatični kafić idealno je mjesto i za djecu i za odrasle jer, osim što možeš naručiti fine napitke i specijalitete za jelo, ovdje se možeš okušati u različitim aktivnostima, poput izrade čarobnog štapića ili igranja metloboja. Osim toga, kafić nudi i brojne društvene igre i kvizove, što će samo još više začiniti tvoj boravak u njemu. 

Kafić je trenutno, samo za jedan kratak period, otvoren samo od četvrtka do nedjelje, od 12 do 21 sat, platiti se može samo gotovinom, a preporuča se i da unaprijed rezerviraš stol, kako bi bila sigurna da ćeš pronaći mjesto. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Pethő Miklós (@pmixi6) on

Ovaj je čarobni kafić pravi mali raj za svakog ljubitelja Harryja Pottera, a u idućem posjetu Budimpešti neka ti on bude nezaobilazna destinacija.

Više detalja na službenim stranicama Repülő Seprű

Izvor: Žena.rtl.hr