Otkrivanje ostataka drevne Atlantide i “najstrašnijeg” Kanarskog otoka


Put me odveo na jedan od najljepših otoka u Kanarskom arhipelagu, La Palmu.

Napisao: Noa Baric

Kad sam prije nešto više od 3 mjeseca odlučio Zagreb zamijeniti sunčanijom i vedrijom okolinom nisam ni slutio da ću se naći u ovoj poziciji, pisanja putopisa i snimanja videa, no okolnosti su me gurnule u tom smjeru i sad je vrijeme da i tebe čitatelja upoznam s ovim djelićem svijeta.

Otišao sam na Kanare, odmah da kažem. Kako sam odlučio da ću na Kanarima provesti više mjeseci, nisam se unaprijed pripremao niti se upoznavao s mjestom gdje idem jer nije ovo klasično putovanje.

Vrijeme mi u ovom scenariju ide u prilog pa mogu prirodno upoznavati stvari, planirati u trenutku i upoznati se sa svime kad za to dođe vrijeme. 

Jednu stvar sam, moram priznati, znao prije mog dolaska, a to je vulkan koji je eruptirao prije nekoliko mjeseci pošto je to bila i glavna bojazan svih kojima sam najavio svoj odlazak na ove Španjolske otoke zapadno od Afričke obale. 

VIDEO:

Las Palmas de Gran Canaria posto je moj dom na nekoliko mjeseci, još uvijek sam tu i jednostavno je toliko dobro da će biti teško kroz mjesec dana otići. 

Svoj prvi putopis ikad, a ujedno i prvi za Putoholičare započinjem s La Palma otokom koji će po mojoj procjeni većini biti najzanimljiviji upravo zbog svoje popularnosti koju je izazvala erupcija jednog od vulkana, a na koji sam ja dospio sasvim slučajno. 

Iako ovo nije najpoznatiji otok zbog Tenerife otoka za koji svi znaju ili Gran Canarie koja je sve popularnija svakako je otok koji se ima čime pohvaliti jer posjeduje stvari koje bi svima trebale izazvati dovoljno znatiželje da ga posjete. 

Zbog vulkana koji je eruptirao, ovaj sam otok nazvao “najstrašniji” Kanarski otok iako on to svojom pitomošću prirode, ljepotama, miru i tišini koji na otoku vladaju nikako ne zaslužuje. 

Neke od stvari koje se vežu za ovaj otok su jedan od najboljih duhana za izradu cigara na svijetu, najveće količine uzgojenih banana u Europi upravo su na ovom otoku, a uz sve to otok ima i jednu od najljepših priroda koje sam vidio.

Pokušao sam dokumentirati sve znamenitosti ovog otoka, vulkane, prirodu ali i ispričati priču o ljudima i mitovima o izgubljenoj Atlantidi koji krase ove otoke. 

Uz sve rečeno ima i jedna posebnost koju nosi rezidencija na Kanarskom otočju, a koja bi da je popularnije prezentirana sigurno dovukla još više ljudi da se barem privremeno nastane i upoznaju ovaj poseban djelić Španjolske. 

Nadam se da sam te barem malo zainteresirao, da će ti Kanari ostati u primislima kad bude u planu neko novo putovanje, a ako ti treba još jedan mali poticaj pogledaj moj video i možda te ljepote koje sam pokušao dokumentirati nagovore da posjetiš barem jedan od Kanarskih otoka. 

Do sljedećeg putopisa, sretno putujte!