Otkrijte spektakularni vidikovac s nevjerojatnim pogledom na kanjon rijeke Zrmanje


Kada se spominje kanjon rijeke Zrmanje, ne može se zanemariti jedan od najimpresivnijih vidikovaca u Hrvatskoj – Parizevačka glavica.

Smješten na vrhu strme litice kanjona, ovaj vidikovac pruža spektakularan pogled na jedan od najljepših prirodnih pejzaža u zemlji. Parizevačka glavica je nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje prirode i avanturiste koji žele doživjeti nevjerojatnu ljepotu kanjona rijeke Zrmanje iz ptičje perspektive.

Lokacija i pristup:

Parizevačka glavica nalazi se u blizini gradića Obrovac. Do vidikovca se može doći krakom šetnjom po dobro označenoj stazi koja vodi do vidikovca, a ima prije vidikovca uređeni parking. Evo i google maps lokacije –> OVDJE

Pogled na kanjon rijeke Zrmanje

Kada se popnete na vrh Parizevačke glavice, dočekat će vas jedan od najimpresivnijih pogleda koje možete doživjeti u Hrvatskoj. S visine, pruža se spektakularan pogled na kanjon rijeke Zrmanje koji se proteže ispod vas. Plavi tok rijeke teče kroz duboke stijene i zeleno okruženje, stvarajući prizor koji oduzima dah. Ovaj vidikovac pruža jedinstvenu priliku za promatranje prirode u svom najčišćem obliku.

Netaknuta priroda i mir:

Parizevačka glavica se nalazi u netaknutom prirodnom okruženju, daleko od buke i gužve gradskog života. Ovo je mjesto gdje možete uživati u miru i tišini prirode, udaljeni od svakodnevnog stresa. Okruženi šumom, cvrkutom ptica i zvukom rijeke, možete se prepustiti meditativnom doživljaju i istinski se povezati s prirodom.

U bizini ovog mjesta je sniman i poznati film “Winnetou”. Avanturistički vestern smješten u Divlji zapad prati priče o indijanskom poglavici Winnetouu i njegovom prijatelju Old Shatterhandu. Kanjon rijeke Zrmanje poslužio je kao jedna od lokacija za snimanje ovog filmskog serijala. Impresivna priroda kanjona pridonijela je autentičnom prikazu divljeg i neokrznutog zapadnog pejzaža.

Fotogalerija by Putoholicari: