Olivia Green Camping – obiteljski kamp gdje se susreću luksuz i očuvanje prirode


Odlučili smo se malo maknuti od posla i odmoriti negdje uz more. Odabrali smo Tisno i Olivia Green Camping.

Smjestili smo se u Tisno što je odlična lokacija jer se okolo nalaze mnoga zanimljiva mjesta, ako ste kao mi pa vam izležavanje na plaži nije dovoljno, evo što smo mi posjetili:

Vidikovac Kamenjak na visini o 283m odlično je mjesto za prekrasnu panoramu i nezaboravan zalazak sunca. Pogled na Vransko jezero, a u daljini Jadransko more, Kornati i ostali otoci. Vidikovac je dio Parka prirode Vransko jezero pa je cijena ulaznice 20 kuna, čime pomažete u zaštiti prirode i ugroženih vrsta na ovom području. 

Šibenik je grad u koji se volimo vraćati pa bi bilo šteta da smo ga i ovaj put preskočili. Osim samog centra kroz koji volimo prošetati, ovaj put smo se zaustavili i u vinariji Baraka da vidimo da li su dalmatinska vina fina kao i međimurska 😉

A kad ste već negdje na putu uvijek je dobro ubaciti i malo adrenalina, poslije je nekako ljepše odmoriti na plaži. Nekako smo se navukli na zipline u posljednje vrijeme, pa je bio red da probamo Zipline Šibenik u kanjonu Čikola. Tri spuštanja brzinom i do 70km/h i to 250, 500 i 650 metara dužine.

Na samom otoku Murteru isto imate nekoliko zanimljivih mjesta. Prije svega bi izdvojili plaže i kristalno čisto more prekrasne tirkizno plave boje. Prema preporukama naših čitatelja posjetili smo i plažu Podvrške. Zahvaljujući koroni plaže nisu krcate i bez problema nađete mjesto za vaš ručnik, a ako se malo udaljite imate more i prirodu samo za sebe.

Jos jedna zanimljiva plaža na Murteru ali više sa one povijesne strane. Plaža se prostire na potopljenom dijelu drevnog grada Colentuma na ostacima ranocarske vile te lučkog postrojenja. Kako je razina mora u antičko doba bila dva metra niža, nije ni čudno da se arheološki ostaci nalaze na dubini od svega nekoliko metara što ovu plažu čini idealnom za ronjenje s maskom i dihalicom. Na morskom dnu uočiti ćete kamenje staro nekoliko tisuća godina koje je svojom težinom nekada davno stabiliziralo trgovačke brodove. Tu su i fragmenti amfora koje su korištene za transport maslinovog ulja, vina i drugih proizvoda. 

Nedaleko od ove plaže nalazi se i ljuljačka s natpisom Murter, idealno mjesto za neku novu instagram fotku 😉

Jedan od sedam brežuljaka na ovom otoku je i brežuljak Raduč, sa svojih 125 m nadmorske visine idealno je mjesto za sve posjetitelje koji žele uživati u panorami otoka Murtera i to 360 stupnjeva. Od mora i otoka, preko maslinika i Vranskog jezera pa sve do Velebita.  Na vrhu ovog brežuljka možete još vidjeti i stari vojni kompleks s tunelima. Vojni kompleks se sastojao od zgrade zapovjedništva, izvidničkog tornja, nekoliko manjih zgrada te od sustava tunela ukupne duljine 310m koje možete istražiti ako ste dovoljno hrabri 😉 Samo nemojte zaboraviti svjetiljku, i pazite na obuću kako HGSS ne bi imao posla s vama.

OLIVA GREEN CAMPING

Smjestili smo se u Tisno u prekrasne kamping vile – Olivia Green Camping. Ovo je obiteljski kamp gdje se susreću luksuz i očuvanje prirode. Sve vile su izrađene od recikliranih materijala i/ili prirodnih materijala koji se ponovno mogu reciklirati. ♻️  Sva hrana se doprema od lokalnih proizvođača, koriste pročišćivače vode, solarne panele. I ono što nam je bilo najsimpatičnije, za svaku rezervaciju u vaše ime posade jedno drvo ? 

Kamp je smješten 2,5km od centra grada Tisno do kojeg vodi šetnica uz more, tako da imate svoj mir, a opet niste daleko od grada. Sve vile imaju terasu s pogledom na more, a neke od njih i bazen, a svi ostali mogu koristiti dva zajednička bazena u kampu. Osim vila u kamp možete doći i kamperom, a tu dolazimo i do naziva Olivia. Kroz cijeli kamp drveća masline osiguravaju hlad za svako kamp mjesto, a u listopadu se možete uključiti i u berbu maslina. I za kraj moramo spomenuti restoran Olivia unutar kampa, za nekoga tko nije baš neki ljubitelj morske hrane, ostali smo oduševljeni i sami sebe iznenadili koliko smo uživali u morskim delicijama.

S nama na put išli su i naša dva westya, Leo i Messi, pa smo tražili smještaj koji je pet friendly. Plaža odmah do naše vile je i plaža gdje je psima dozvoljeno kupanje što je bio odličan izbor iako se na kraju pokazalo da Leo i Messi nisu baš neki ljubitelji kupanja u moru, ali su se zato svako jutro rastrčali po plaži.