Od danas lockdown u Turskoj – Ne primjenjuje se na turiste


Potpuni lockdown u Turskoj neće utjecati na strane posjetitelje

Nakon pandemije koronavirusa (COVID-19), u Turskoj su poduzete sigurnosne mjere za zaštitu javnog zdravlja i sigurnosti. Prema posljednjim uredbama, predsjednik Erdogan najavio je dodatna ograničenja i zatvaranja kako bi zaustavio širenje koronavirusa, uključujući potpuno zatvaranje po cijeloj Turskoj od četvrtka, 29. travnja 2021., od 19:00 do ponedjeljka, 17. svibnja 2021. u 05:00, uključujući radne dane i vikende.
Strani putnici koji borave u Turskoj zbog kraćih putovanja i turizma izuzeti su od zatvaranja. Strani posjetitelji moći će obavljati svoje aktivnosti pod uvjetom da imaju putovnice sa sobom. Javni prijevoz i dalje će raditi, ali smanjenog kapaciteta od 50%. Glavni muzeji i povijesne znamenitosti u 9 gradova, uključujući Istanbul, Antaliju, Muglu i Nevsehir (Kapadokija), bit će otvoreni stranim posjetiteljima tijekom lockodwna. 

Tijekom lockdowna smještaj će i dalje pružati usluge svojim gostima, uključujući obroke u hotelima. Ostali ugostiteljski objekti, poput restorana i kafića, i dalje će raditi samo za dostavu i usluge preuzimanja.