Novi Lufthansin let na relaciji Zagreb – Frankfurt


Lufthansa je najavila novi dodatni jutarnji let iz Zagreba prema Frankfurtu

Lufthansa najavljuje kako od 28.03.2016. uvodi dodatni jutarnji let iz Zagreba prema Frankfurtu. Novi let polijeće u 06:35h iz Zagreba i slijeće u 08:05h u Frankfurt te tako putnicima omogućuje idealnu povezanost s Lufthansa mrežom, pogotovo prema ostatku Europe i Sjevernoj Americi. Povratni let polijeće u 21:20h iz Frankfurta i slijeće u Zagreb u 22:45h. Na ovom letu letjet će Bombardier CRJ900, avion s dva motora, koji ima 84 sjedala i raspon leta od oko 2.100 kilometara.

“Sretni smo što na ovaj način dodatno jačamo svoju pristunost u Zagrebu, jednoj od pet naših destinacija u Hrvatskoj. Dodatni let omogućuje putnicima u regiji da budu fleksibilniji i povezaniji koristeći našu široku globalnu mrežu.“ – rekao je Ofer Kisch, Regionalni direktor za Centralnu Europu. „Zahvaljujući prikladnom rasporedu letenja između Zagreba i Frankfurta, Lufthansa je idealan odabir za regionalne poslovne putnike kao i za one koji putuju radi odmora na Lufthansine destinacije diljem svijeta.“ – dodaje Kisch.

Frankfurt – Grad muzeja, poslovnjaka i odlično očuvane tradicije Većina ljudi povezuje Frankfurt s brokerima, bankama i dionicama zahvaljujući mnogobrojnim velikim tvrtkama koje su upravo ovdje utemeljile svoje središnjice. No, iako je Frankfurt grad modernizma te poslovni centar Njemačke, on je ujedno i arhitektonski nadmoćan njemački grad s trećom po veličini zračnom lukom u Europi. Najveću prepoznatljivost Frankfurt ipak zahvaljuje svojim predivnim i stilski vrlo različitim muzejima. Duga i dobro očuvana tradicija izvrsno izbalansirana s urbanim i suvremenim obilježjima grada čine Frankfurt odličnom destinacijom osobito za proljetne i ljetnje city break odmore kada i život uz rijeku Majnu dobiva posebnu čar. Ne propustite priliku da otkrijete što se to krije iza bogate „muzejske 2016. godine“ koja uistinu odiše najraznovrsnijim remekdjelima umjetničkih velikana kao što su: Joan Miró, Andrea del Sarto, Pontormo, Rosso, Bronzino i Vasari, Georg Baselitza, postavki iz Centra Georges Pompidou, Galerije Tate Modern kao i brojnim izložbama posvećenih znanstvenim i popularnim temama.

Dodatna udobnost na letovima Lufthansa Grupe Zrakoplovne kompanije Lufthansa Grupe (Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa, Swiss) su tijekom 2015. godine prevezle 107,7 milijuna putnika, što je ujedno i novi rekord. Time je Lufthansa Grupa ostvarila 1,6% više putnika u odnosu na prošlu godinu te je u isto vrijeme imala više od milijun letova i ostvarila najveći rekord do sada od 80,4% u popunjenosti mjesta na letovima. Lufthansa Grupa je tijekom proteklih nekoliko godina značajno investirala u unaprijeđenje svoje ponude i usluga te je u promet pustila 17 novih zrakoplova tijekom prošle godine, dok će tijekom narednih 10 godina u svojoj floti zamijeniti 251 zrakoplov. Sama udobnost putovanja je također dodatno unaprijeđena kroz kompletno preuređenje kabina u svim klasama, upotpunjena je usluga tijekom leta te omogućeno korištenje FlyNet® širokopojasne internet veze. S ovim novitetima, Lufthansa Grupa je primjetno povećala potražnju i uvjerila sve više putnika da lete s jednom od njenih zrakoplovnih kompanija.

lufthansa1