Novi avioprijevoznik uvodi liniju Moskva – Zagreb


Nordwind Airlines, ruski niskotarifni i leisure avioprijevoznik, od 19. ožujka prometovat će redovno između Moskve i Zagreba.

Ova ruska kompanija namjeravala je pokrenuti redovnu liniju između Moskve (Zračna luka Sheremetyevo) i Zagreba još u listopadu 2020. godine, no zbog globalne pandemije i zabrane putovanja između Rusije i Hrvatske, kompanija je morala odgoditi svoj plan.

Do redovnih operacija će ipak doći, počevši od 19. ožujka, kada će Nordwind odraditi prvi let na ovoj liniji. U rezervacijskom kalendaru dostupan je svega jedan tjedni let na ovoj liniji, svakog petka, a na istoj će prometovati zrakoplovi Pegasfly kompanije tipa E190 koji imaju kapacitet od 110 putnika u klasičnoj 2-2 konfiguraciji.

Kompanija je originalno planirala tri tjedna leta na ovoj liniji, no u prodaji je dostupan za booking tek jedan let tjedno – petkom.

Između Hrvatske i Rusije nije bilo direktnih letova sve od ožujka 2020., odnosno izbijanja globalne pandemije. Prije novog prijevoznika, Nordwinda, u Zagreb će sletjeti nacionalni prijevoznik – Aeroflot.

Aeroflot će obnoviti promet između Moskve i Zagreba od  11. ožujka, nakon gotovo godinu dana suspenzije letova prema Hrvatskoj. Na sutrašnjem letu prema Zagrebu najavljen je zrakoplov tipa A320, a doznajemo da će put Moskve sutra iz Zagreba otputovati 50 putnika.

Izvor: croatianaviation.com