Nove linije iz Pule i Rijeke za Berlin


Laudamotion i Ryanair uvode nove linije iz Pule i Rijeke

Laudamotion novi je zračni prijevoznik registriran u Austriji, koji je počeo s prometom prije manje od mjesec dana. Nakon propadanja austrijskog zračnog prijevoznika Niki, slavni bivši bolid Formule 1, Niki Lauda, ponovno se vraća u zrakoplovni biznis. Za ljetni red letenja 2018. godine uspio je dogovoriti suradnju s turističkom grupacijom Thomas Cook i irskim niskotarifnim prijevoznikom Ryanair. Upravo suradnja s Ryanairom donosi zračnim lukama u Puli i Rijeci nove linije.

Nove linije na kojima će letjeti zrakoplovi tipa Airbus A320 Laudamotiona, a bit će u prodaji kod Ryanaira, dolaze sa zračne luke “Tegel” u Berlinu. Linija Pula – Berlin bit će u prometu dva puta tjedno, petkom i nedjeljom, od 1. lipnja do 26. listopada. Druga linija, Rijeka – Berlin, bit će u prometu isto dva puta tjedno, ali četvrtkom i subotom od 2. lipnja do 27. listopada 2018. godine.

Direktor Zračne luke Rijeka d.o.o., Tomislav Palalić, za Avioradar je izjavio je kako je izrazito zadovoljan ovom novošću te da tvrtka i dalje intenzivno radi na otvaranju novih linija i dovođenju novih zračnih prijevoznika.

Izvor: Avioradar