Nova politika prtljage Wizzaira i Ryanaira od 1.11.2018


U ovom članku možete vidjeti koje promjene nam donese Wizzair i Ryanair od 1.11.2018. u vezi prtljage

Wizzair

Podaci ove avio-kompanije pokazuju da kašnjenja zbog prtljage utječu na preko 10.000 letova godišnje, kao i da se u posljednjih pet godina dužina boravka na nekoj destinaciji konstantno smanjuje i da sada svaki treći putnik Wizz Aira putuje na tri dana ili manje. Zbog kraćih putovanja, WIZZ-ovi putnici nose laganu i probranu prtljagu. Svaki treći putnik je doplatio za čekiranu torbu dok je svaki sedmi izabrao putnu torbu sa kotačićima, koja se može unijeti u kabinu.

Od 1. studenog svaki putnik ima pravo na jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) u kabini, dok će onim putnicima koji kupe Wizz prioritet biti dozvoljeno unijeti i jedan kofer (55x40x23 cm). Na osnovu reakcija putnika i promjena obrazaca putovanja, Wizz Air je uveo čekiranu prtljagu težine do 10kg kako bi omogućio udoban let po početnoj cijeni od samo 7 eura.

„Putnici žele jednostavne proizvode i to je suština ultra niskotarifnog modela koji i Wizz Air primjenjuje. Želimo svojim putnicima ponuditi najjeftinije moguće avio-karte kao i transparentan uvid u politiku cijena. Pojednostavljenjem proizvoda i usluga Wizz Air demokratizira ovaj način putovanja i nudi putnicima plaćanje u skladu sa svojim potrebama”, izjavio je Johan Eidhagen, direktor marketinga u Wizz Airu.

Pozivamo svoje putnike da u prtljagu nose samo ono što je neophodno i kupe WIZZ prioritet, koji obuhvaća jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) i jednu putnu torbu, prioritetno čekiranje i prioritetno ukrcavanje po početnoj cijeni od samo 5 eura.

Rezervacije bez WIZZ prioriteta izvršene prije 10. listopada za period putovanja nakon 1. studenog 2018. godine će biti ažurirane tako da omoguće besplatnu čekiranu torbu težine do 10 kg, dok će rezervacije sa čekiranim prtljagom dobiti status WIZZ prioriteta.

Wizz Air smatra da će ovaj transparentan i jasan pristup politici prtljaga doprinjeti udobnijem i bržem ukrcavanju, boljem iskustvu putnika i boljem učinku avio-kompanije u pogledu polazaka na vrijeme. Uz veću sigurnost da torba može stati u kabinu i novi, širi izbor veličine i težine prtljaga, putnici sada imaju bogatiji izbor kombinacija nego ikada ranije.

„Drago nam je što uvodimo novu, transparentnu i fer politiku prtljaga koja nudi najširi izbor i omogućava svakom putniku besplatno unijeti jednu ručnu torbu u kabinu. Sigurni smo da će naša raznovrsna ponuda koja podrazumijeva preko 50 kombinacija za prtljagu savršeno ispuniti osobne potrebe naših putnika, koji će i dalje plaćati samo one usluge koje žele koristiti. Od 1. studenog ćemo putovanje učiniti još udobnijim i nastaviti nuditi najjeftinije avio-karte kroz svoju široku mrežu sa 143 destinacije u 44 zemlje”, dodao je Johan Eidhagen.

Ryanair

  • Samo putnici s Prioritetnim ukrcajem(6€) (uključujući Plus, Flexi Plus i Family Plus) moći će u avion unijeti dvije ručne torbe 
  • Svi ostali putnici u avion smiju unijeti samu jednu manju ručnu prtljagu dimenzija

Koja je razlika od prijašnjih pravila:

  • Do sada je bilo dopušteno da putnici bez prioritetnog ukrcaja u avion smiju unijeti jednu manju ručnu prtljagu (35x20x20cm), a druga veća (55cm x 40cm x 20cm) je bila smještena u prtljažni prostor i predala se na boarding gate-u (besplatno). Prema novim pravilima ovi putnici mogu sada unjeti samo ovu manju prtljagu mrvicu povećanih dimenzija 40x20x25cm, a ako žele još jednu veću platit će 10€, pa se na kraju više isplati uzeti priority boarding (6€)
  • Samo putnici s Prioritetnim ukrcajem(6€) moći će u avion unijeti i dalje dvije ručne torbe
  • Ako kod putnika bez prioritetnog ukrcaja manja prtljaga bude prelazila zadane dimenzija kod gejta će biti naplaćeno dodatnih 25€
  • Ako putnik bez prioritetnog ukrcaja dođe do gejta i s drugom većom prtljagom bit će naplaćeno dodatnih 25€

Najgledanije: