Nova linija Wizzaira iz Beograda za Abu Dhabi


Wizz Air će započeti svoju prvu transkontinentalnu liniju iz Beograda uvođenjem letova za Abu Dhabi.

Pročitajte – Abu Dhabi: Džamija šeika Zayeda – Čarobni biser usred pustinje

Sa dvije rotacije tjedno započet će letjeti 19. svibnja svake srijede i nedjelje. Letjet će se sa Airbus A321 koj ima 239 sjedala. Abu Dhabi postaje peta nova linija Wizz Aira iz Beograda ove godine nakon Hamburga, Sandefjorda, Herakliona i Santorinija. 

Prije pandemije, Wizz Air je ušao je u uži izbor za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Crnu Goru kao potencijalna tržišta koja bi se mogla opsluživati ​​iz Abu Dhabija. Letovi za Beograd trenutno obavljaju Qatar Airways i Flydubai iz zaljevske regije.
 
Wizz Air Abu Dhabi započeo je s radom 15. siječnja s prvom linijom do Atene. Zrakoplovna tvrtka je zajedničko ulaganje Wizz Aira i Abu Dhabi Development Holding Company. Prijevoznik ima status nacionalne zrakoplovne tvrtke Abu Dhabija, zajedno s Etihad Airwaysom i Air Arabijom. Komentirajući novu rutu, generalni direktor Wizz Air Abu Dhabija, Kees Van Schaick, rekao je, „Današnja najava podupire našu dugoročnu predanost pružanju niskih cijena karata i visoke kvalitete iskustava našim kupcima. Nova veza iz glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata nastavit će stimulirati potražnju u zračnom prometu i podržavati rast turističkog sektora i ekonomske agende Abu Dhabija. 
 
Aviokarte se mogu kupiti već od 60€ po smjeru, odnosno povartnu kartu možete kupiti već od 120€.