Nova linija Eurowingsa iz Zagreba za Prag


Njemački low cost avioprijevoznik najavio je svoju četvrtu liniju prema Zagrebu. Od jeseni ćemo ponovno imati opciju direktnog leta između Praga i Zagreba!

Svega nekoliko tjedana nakon najave ponovne uspostave redovnih letova između Zagreba i Dusseldorfa, Eurowings je u prodaju pustio svoju četvrtu liniju prema Zagrebu.

Naime, Eurowings otvara bazu u glavnom gradu Češke, Pragu, a od početka studenog ove godine uvesti će i liniju Prag – Zagreb – Prag.

Podsjećamo, na ovoj su liniji prije izbijanja globalne pandemije prometovali i drugi prijevoznici, Croatia Airlines i Czech Airlines. Croatia Airlines u međuvremenu je uvela redovnu sezonsku liniju prema Pragu iz Splita, dok je Zagreb trenutno bez direktne linije s glavnim gradom Češke.

To će se promijeniti već 06. studenog ove godine. Od spomenutog datuma uvodi se redovna linija između Zagreba i Praga koja će prometovati jednom tjedno, subotom, a od sredine prosinca (16.12.) Eurowings dodaje i drugi tjedni let, svakog četvrtka.

Kompanija će tako od sredine prosinca na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i subotom. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319, kapaciteta 150 putnika. Kako nam je potvrđeno iz same kompanije, dva tjedna leta trebala bi prometovati i u sljedećoj ljetnoj sezoni.

Karte su već u prodaji na službenoj stranici aviokompanije, vjerujemo kako će brojnim putnicima ovo biti prvi izbor za kratki turistički posjet Pragu.

Izvor: croatianaviation.com