Nakon otkazivanja oko 200 letova putnici Easyjeta i dalje se suočavaju s problemima


Easyjet se ispričao putnicima nakon što je uslijed programskog kvara na računalnom sustavu prisilno otkazano oko 200 letova. Sukladno izjavama britanskog niskotarifnog prijevoznika ovaj problem je već trebao biti riješen, no izgleda kako se brojni putnici i dalje suočavaju s posljedicama i otkazivanjem letova.

Piše: croatianaviation

Zrakoplovna kompanija je prvotno najavila kako će pogođeni letovi biti oni kojima je prema redu letenja polijetanje bilo zakazano u razdoblju između 13:00 i 15:00 BST (British Summer Time) ovaj četvrtak, ali je potom ipak najavljeno kako bi prekid mogao trajati i dulje.

Uslijed kvara programskog sustava najviše su pogođeni letovi, odnosno putnici i zračne luke diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Danas je otkazano još 11 letova iz zračne luke Gatwick (London).

Kako prenose britanski mediji među pogođenim zračnim lukama našle su se i zračna luka u Belfastu gdje je jučer otkazano 12 letova, kao i zračne luke u Edinburghu i Lutonu gdje je otkazano 7 dolaznih i 7 odlaznih letova. Otkazivanje je utjecalo i na 9 letova u zračnoj luci Manchester.

Brojni putnici su nažalost iskusili otkazivanje letova, a izgleda da je bilo i putnika koji tvrde kako su o otkazivanju letova saznali svega 10 minuta prije samog ukrcaja na zrakoplov. Svakako očekuje se kako će se velik broj putnika prijaviti za novčanu naknadu zbog otkazivanja velikog broja letova.

U priopćenju Easyjeta navodi se: “Savjetujemo klijentima koji planiraju putovati s nama da nastave provjeravati Flight Tracker status svog leta prije nego što krenu u zračnu luku.” Stoga, status svog leta možete provjeriti klikom na LINK.

Također, aviokompanija je navela sljedeće: “Ispričavamo se za nastale neugodnosti te putnici mogu podnijeti zahtjev za odštetu u skladu s propisima.”

Ako uskoro letite ili imate let s Easyjetom svakako savjetujemo da se informirate o statusu istog na službenim stranicama aviokompanije.