Najveće dvodnevno Martinje u Međimurju sprema se za vikend na Trgu Republike u Čakovcu!


Uz vrhunska mlada vina ovogodišnje berbe, očekuje vas i dobra glazba i odlična hrana koju će pripremati vrhunski kuhari poput Marka Palfija

U petak 8. i subotu 9. studenog u Čakovcu se po prvi put održava manifestacija Mlado Međimurje – Martinje u Čakovcu. Na njoj će se svojim mladim vinima predstaviti deset vinarija iz Gornjeg Međimurja – Cmrečnjak, Dvanajščak – Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl – Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner, Štampar i Tomšić.

Po uzoru na svjetski poznate vinske regije Austrije i Francuske, gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe, svoja mlada vina berbe 2019. godine moći ćete kušati na Trgu Republike u Čakovcu pod šatorom gdje nas očekuju vrhunska vina i hrana, glazba uživo i naravno – martinjski štimung.

Jela će se pripremati na tradicionalni i moderni način i to od ruku vrhunskih kuhara. Marko Palfi, najpoznatiji chef kuhinje u Međimurju pripremit će street food varijante tradicionalnih martinjskih jela i to Black Dog (hot dog sa krvavicom, dinstanim zeljem i restanim krumpirom), burger od bunceka i hrena te štrudlu od patke s mlincima.

U ponudi će biti i jela tradicionalne međimurske kuhinje koju pripremaju chefovi čakovečke Pizzerije Špizza Boris PintarDominik Knezić i Nino Purić koji će pripremiti krvavice, pečenice, restani krumpir i dinstano zelje. U petak uz DJ-a zabavljat će vas Edi Maružin i Banditi koji će svirati Gustafe, a u subotu DJ i Privatt bend. 

Vrata velikog martinjskog šatora na Trgu Republike otvaraju se u petak od 17 sati, a u subotu od 10 sati, a zatvaraju u 1 iza ponoći. Vina koja međimurski vinari donose u Čakovec su mlada, živahna, lepršava sa naglašenom mineralnosti te nižim postotkom alkohola. Ova su vina proizvedena od sorti rizvanac, silvanac zeleni, sauvignon, chardonnay, muškat žuti, pinot bijeli i pinot sivi. Ove godine najbolje Martinje u Međimurje je u Čakovcu!