Najljepša plaža na svijetu 2021.


Tripadvisor, jedna od najpoznatijih putničkih web stranica objavila je najljepše plaže na svijetu po izboru putnika za 2021. godinu

Prvo mjesto po glasovima osvojila je plaža u Australiji –Whitehaven Beach

Poznata po svom bijelom pijesku koji se sastoji od 98% kvarca, a s kristalno čistim morem proteže se više od 7 km duž otoka Whitsunday.

Na sjevernom kraju otoka je uvala po imenu Hill Inlet gdje plima prebacuje pijesak i vodu jedno preko drugoga te tako stvara prekrasan spoj boja.

Drugo mjesto ove godine je osvojila Santa Maria Beach. Plaža se nalazi na otoku Santa Maria uz sjevernu obalu Kube i dio je vrtova Kraljevskog arhipelaga koji je zaštićen UNESCO-om. 

Treće mjesto osvojila je plaža u Brazilu Baia do Sancho

Plaža je okružena liticima, a posebna je po tome što se u vremenu između mjeseca veljače i mjeseca lipnja kad bude kišna sezone ovdje pojavljuju dva prekrasna slapa koji se slijevaju preko stijena u more.

Četvrto mjesto ove godine je osvojila plaža Grace Bay koja se nalazi na Otocima Turks i Caicos, točnije na otoku Providenciales. Ovi otoci su britanski teritorij, a iako zemljopisno gledano leže u Atlantiku, ubrajaju se u Karibe.

Ostatak top liste 25. najboljih plaža na svijetu možete pogledati—> OVDJE