NAJAVA: World Traveler’s Bar online – Istra kakvu ne znate


I ova je srijeda prilika da budete dio putopisnog druženja World Traveler’s Bar u online izdanju, ali s malo drugačijom temom od onih na koje ste navikli. Tema je jedna od najpoželjnijih destinacija svjetskih putnika, ali ovoga puta ta je destinacija u Hrvatskoj. Danas je tema magična Istra, prekrasna Terra magica i priče kakve o njoj još niste čuli.

World Traveler’s Bar ugostit će Manuelu Hrvatin, nacionalnu koordinatoricu europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe i idejnu začetnicu projekta Istra Inspirit u okviru kojega su ispričane i oživljene najzanimljivije legende i mitovi o Istri.

Budite uz facebook stranicu World Traveler’s bar u srijedu u 20:00 i otputujte uz Manuelu stotinama godina unatrag, u srednjovjekovnu Istru bogate povijesti.

Oživljavajući davna vremena, mitove i njihove aktere odlutajte kroz vrijeme, gotovo 300 godina unazad, u Vrsar u očima Casanove, zavodnika i pustolova koji je u ovom gradu boravio nekoliko puta te iza svakog boravka ostavio priče koje se i danas prepričavaju.

Slušat ćete od Manuele priče o Dvigradu kakvog je upoznao još ozloglašeni gusar kapetan Morgan i odabrao baš tamo sakriti blago, o Pazinskom kaštelu kroz sudbinu mađarskog Grofa Sandorfa, o Svetvinčentu kroz priču travarke Mare koju su sumještani optužili da je sklopila pakt s vragom  i osudili da gori na lomači.

Upoznat ćete Brijune iz doba Kuppelweisera, prije nego je ovaj otok postao biser Mediterana, otkriti tko su trnoplesari iz Pićana i doznati kakve tajne već tisućama godina skriva Vižula o Crispu, sinu Konstantina Velikog.

Sve su ove priče, ali i brojne druge, oživljene u okviru Istra Inspirit projekta, višestruko nagrađivanog projekta čiji je cilj iskustvo upoznavanja autohtonih vrijednosti Istre kroz tradiciju i baštinu. Istra Inspirit svoje je mjesto našla i u sto najboljih turističkih priča na svijetu u priznatom izdanju Svjetske turističke organizacije: ‘Tourism Stories’.

Više o svemu danas, 06.05. u 20:00, uživo na FB stranici World Traveler’s Bar Manuela Hrvatin i Istra kroz legende.
Ovo putopisno druženje omogućila je Putnička agencija World Traveler

Detalji: https://www.facebook.com/events/970984563319278/