NAJAVA: Putopisno predavanje Putoholičara – Malezija, Tajland i Burma


U sklopu manifestacije “Noć knjige” pričat ćemo vam o našem azijskom putovanju kroz Maleziju, Tajland i Burmu, donijet ćemo i malo azijskih delicija koje će te moći degustirati, barem oni koji će imati želuca za to 🙂

Tko: Putoholičari (Iva i Branko)

O čemu: Malezija, Tajland, Burma

Datum:22.04. 2016. (Petak)

Vrijeme: U sklopu programa “Noć knjige” koji počinje u 18:00h (mi smo na redu oko 18:30 i 19:00h)

Mjesto: Knjižnica i čitaonica grada Preloga

Ulaz: Besplatan

na aerodromu nas uhvatila ova zanimljiva ekipa Inle Lake

U petak, 22.travnja u sklopu manifestacije “Noć knjige” pričat ćemo vam o našem azijskom putovanju kroz Maleziju, Tajland i Burmu.

U Maleziji smo posjetili Kuala Lumpur, poznati Batu Caves, a odmarali i istraživali prekrasni otok Langkawi. Zatim smo se uputili u Tajland, točnije u glavni grad, Bangkok, kako bi posjetili prijatelja  sunarodnjaka međimurca, koji je tamo živio i studirao, masterchefa Nikolu Lesara. Lude bangkoške zgode sa Nikolom ispričat ćemo vam na predavanju. Nakon Bangkoka red je došao na pravu avanturu u susjednoj Burmi, jednoj od najizoliranijih zemalja svijeta, iz koje donosimo mnoge zanimljivih priča.

Petronas Twins TowersBangkokInle Lake

Donosimo vam i malo azijskih delicija koje će te moći degustirati, barem oni koji će imati želuca za to 🙂

crunchy critters

Noć knjige je manifestacija koja petu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče se razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu. Noć knjige 2016. održat će se ove godine u petak, 22. travnja. Iznimku od pravila da se Noć knjige održava 23. travnja čine vikendi i neradni dani te blagdani, stoga se ove godine Noć knjige održava uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige.
Uz tradicionalni večernji program, Noć knjige 2016. imat će i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.
Ove se godine u svijetu obilježava 400-ta obljetnica smrti W. Shakespearea i M. Cervantesa, kao i 100-godišnjica od prvog objavljivanja “Priča iz davnine” Ivane Brlić Mažuranić. Stoga ćemo, prema mogućnostima, u program Noći knjige 2016. uvrstiti I.B. Mažuranić i narodne bajke kao lajtmotiv u aktivnostima za djecu dok će mladi, u okviru projekta „Tulum s(l)ova“ gledati projekciju filma „Romeo i Julia“ snimljenog prema istoimenom djelu W. Shakespearea.

noć knjigev