NAJAVA: Putopisna predavanja – Zagreb i Čakovec


Dva zanimljiva putopisna predavanja koja će se održati ovih dana u Zagrebu i Čakovcu

30.01.2019. – STA putovanja, Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb, srijeda 30.01.2019. u 18 sati  – Ulaz besplatan

Indija – život u Ashramu i izvan njega

Kao djeca voljeli smo maštati o putovanju u neku egzotičnu zemlju. Za mene je to bila Indija. Sva sreća da kao odrasle osobe ne moramo izgubiti dječju maštu već i bolje od toga, možemo si to i ostvariti. Dva i pol tjedna života u ovoj zemlji punoj suprotnosti je premalo, ali opet dovoljno da si dokažem kako sam bila u pravu.
Indija ima puno toga za pokazati i definitivno je ljepša uživo nego u knjigama.

I dok polako planiram svoj drugi posjet u Indiju, dođite poslušati kako mi je bilo prvi put; Zašto baš Indija? Kakav je život u Ashramu? Što sam naučila? Što mi je rekao prorok? Kakav je osjećaj jahati deve? Kakva je hrana? A ljudi? Sve to i više od toga ću vam ispričati na predavanju.

02.02.2019. –  Klub Prostor – “CeZam” Čakovec –  Nigerija / + afrobeat party / Late Dinner, Cromaicanz

Hladnu ćemo subotu u Prostoru posvetiti zanimljivim pričama, ukusnoj hrani, akrobacijama, plesu te dancehall i afrobeat ritmovima iz daleke i tople Nigerije. Već druga suradnja u vrlo kratkom periodu u klub Prostor vraća cirkuski izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma, nekima poznat po Noći mračnog cirkusa, održane u listopadu 2018.

Traumovci će s nama podijeliti iskustva s najvećeg afričkog karnevala koji se održava na jugoistoku najmnogoljudnije afričke zemlje, u gradu Calabaru. Pričat će nam o susretu s performerima iz Swazilanda, Južnoafričke republike i zašto je normalno da program kasni i po pet sati. Kako diše Lagosu, grad od oko 20 milijuna stanovnika te o susretima s Hausa, Igbo i Yoruba narodima. Kultura, glazba, Nollywood i hrana, ali i politika, izborna godina i rat s Boko Haramom. Otkrit će nam što im se toliko svidjelo u Nigeriji da se već tri godine vraćaju i uskoro spremaju za povratak. Ovo su samo neke od opsežnih tema o kojima ćemo imati priliku razgovarati s putujućim cirkusantima i njihovim gostima. Po završetku predavanja večer nastavljamo u nešto opuštenijem ritmu Naija partyja koji će biti prepun dobre glazbe, plesa, cirkusa, palminog vina i pravom afričkom hranom.