Mjesečna karta za javni prijevoz u Njemačkoj samo 9€


Od 1. lipnja mjesečna putna karta u Njemačkoj koštat će samo 9 eura

Ljeto je pred vratima – savršeno vrijeme za jeftino putovanje s novom mjesečnom kartom od 9 eura. U lipnju savezna vlada Njmačke uvodi štednu kartu na tri mjeseca, koja vrijedi u svim regionalnim prometnim mrežama – uključujući BVG i VBB. To će putovanje autobusom i vlakom učiniti nenadmašno jeftinim. Ali kako točno sve funkcionira? 

Karta od 9 € je karta javnog prijevoza sa velikim popustom koja košta 9 € po kalendarskom mjesecu. Karta je dio takozvanog ‘Paketa za smanjenje troškova energije’, kojim savezna vlada Njemačke želi ublažiti nagli porast cijena energije i goriva zbog inflacije i rata u Ukrajini.

Kampanja počinje 1. lipnja i traje tri mjeseca. U lipnju, srpnju i kolovozu možete kupiti mjesečnu kartu koja vrijedi u cijeloj Njemačkoj za 9 €. To znači da plaćate 27 € za cijela tri mjeseca. Karta vrijedi uvijek od 1. do kraja mjeseca – bez obzira kada ste je kupili.

Plan je da će se karta moći kupiti na šalterima i na automatima. Vjerojatno će biti moguća i digitalna kupnja putem aplikacija Deutsche Bahn, BVG ili drugih regionalnih pružatelja usluga. 

Ne morate biti njemački državljanin ili stanovnik da biste kupili kartu s popustom.

Gdje vrijedi karta od 9 €?

U cijeloj Njemačkoj u lokalnom i regionalnom prijevozu. Uključeni su svi podzemni vlakovi, prigradski vlakovi, redovni autobusi, tramvaji i 2. razred regionalnih i regionalnih brzih vlakova. Karta od 9 eura također pokriva BVG trajekte. Dakle, nije važno jeste li svoju kartu kupili u Meck-Pomu, Bavarskoj ili Saarlandu, možete je koristiti za putovanje po cijeloj Njemačkoj. Ali pazite: karta od 9 eura ne vrijedi za ICE, IC, EC ili međugradske autobuse.

Karte možete kupiti –> OVDJE