Ministar turizma za spas sezone: Hrvati će imati popuste od 50 posto


Za spas turističke sezone od koronavirusa: Ministar Cappelli najavio velike popuste za domaće goste

Ministar turizma Gari Cappelli je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite najavio je akciju za domaće turiste pod nazivom “Tjedan odmora vrijedan”, zbog mogućih šteta uzrokovanih epidemijom koronavirusa.

“Snažnije i jače ćemo ići s promocijom Hrvatske za domaće turiste, za one koji su htjeli putovati za uskršnje praznike ćemo sljedeći tjedan predstaviti akciju pod nazivom ‘Tjedan odmora vrijedan’. Usluge onih koji su se prijavili, a to su pružatelji usluga smještaja, hrane, prijevoza, nacionalni parkovi poput Plitvica, Jadrolinija, Croatia Airlines, njih se već preko stotinu javilo koji žele pružati usluge s pedeset posto popusta za domaće goste. To je pokušaj da se turističkim djelatnicima i onima koji će sigurno imati neke minuse malo olakša”, rekao je ministar.

Od pojave koronavirusa zaustavio se booking iz SAD-a, a prestali su dolasci iz Kine, Južne Koreje i Japana.

Cappelli je rekao da pripremaju akcije koje će napraviti kada epidemolozi kažu “da smo u segmentu turizma sigurni da možemo ići u promocije izvan Hrvatske”.

“Nema još velikih šteta, možemo za sada reći. Uskrs je ove godine ranije pa bi i bez koronavirusa bio slabiji, a prve naznake će se vidjeti početkom svibnja, glavna sezona još nije ugrožena, ali je usporeniji booking“, rekao je Cappelli.

Izvor: rtl.hr

Nova epizoda Putocasta – Damir Vujnovac – Varaždinac zaslužan za prvi pisani trag dječje pismenosti naroda Saharawi