Miljenko Miri: Tajland


Miljenko je prvi puta putovao u Aziju i odlučio se za Tajland. Kakvi su dojmovi nakon puta pročitajte u nastavku.


Miljenko TajlandKako započeti sa neopisivim putovanjem u jednu od najegzotičnijh zemalja na svijet. Tajland, zemlja toplih, ljubaznih ljudi, veselih i neopterećenih svakodnevnom jurnjavom. Skromne kuće, ali veliko srce i darežljivost je upravo ono što ću pamtiti s ovog putovanja.

Miljenko TajlandPripremite se na bezbroj živopisnih trgovina pokraj ceste i na naravno cijenkanje. Hrana je za Europljane vrlo neobičan spoj egzotičnih začina, slatko kiselih okusa, sa rižom i povrćem na svakom uglu.

Po dolasku vas očekuje tropska temperatura od 45 stupnjeva, ali budući da je vlažnost zraka mala lako se podnosi život u tim uvjetima. A ako vam je i slučajno vruće možete se rashladiti u toplom Indijskom oceanu i prošetati nizom pješćanih plaža.Turizam je u gradu Patongu odlično razvijen sa mnoštvom prekrasno uređenih hotela, restorana, a zabava nikad ne prestaje već se tulumari od ve do ve, kak bi mi Međimurci to rekli.

Kao narod Tajlanđani su jako religiozni i poštuju svoje hramove posvećene božanstvu Budhi. Stoga se sa vjerom nije za šaliti. Imaju izuzetno puno hramova i kipova posvećenih Budhi i osjeća se veliko poštovanje prema božanstvu.

     Miljenko Tajland  Miljenko Tajland  Miljenko Tajland  Miljenko Tajland  Miljenko Tajland

Prirodnih ljepota ne nedostaje pa iz slika sami zaključite što vam je ljepše. Glavno prijevozno sredstvo su skuteri, brzo, maleno i efikasno jer je u gradu uvijek gužva.

Putovao sam iz Zagreba avionom do Moskve 3 sata, a potom još 12 sati do Tajlanda, nije ni tako dugo trajalo kao što se čini i nadam se da ću put ponoviti. A zašto Tajland? Možda zbog želje da se upozna neobična, nama Europljanima daleka zemlja bogate kulture. Vraćam se ponovno prvom prilikom, a preporučam i vama putovanje Tajlandom.

Miljenko Miri

Miljenko Tajland