Međunarodni dan turističkih vodiča – besplatna razgledavanja gradova


Otkrijte tajne koje skriva vaš grad šetnjom uz stručno vođenje turističkih vodiča i to potpuno besplatno. Turističke zajednice hrvatskih gradova obilježavaju Međunarodni dan turističkih vodiča.

Sve je započelo u Beču prije 22 godine, kada su lokalni vodiči odlučili predstaviti svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Od tada, na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Associations), 21. veljače obilježava se kao Međunarodni dan turističkih vodiča.

Dan se obilježava besplatnim razgledavanjem grada za lokalno stanovništvo ali i turiste koji se tada nađu u njihovom gradu. Svake godine sve više gradova organizira besplatno razgledavanje od strane Turističkih zajednica.

Već smo pisali o razgledavanju Zagreba koje se održalo u subotu, neki gradovi će tek ovih dana krenuti u besplatno razgledavanje:

  • Varaždin – u subotu 25. veljače, od 10 do 12 sati, polasci svakih 15min ispred sjedišta Turističke zajednice grada Varaždina (I. Padovca 3)
  • Zadar – u utorak 21. veljače, polazak u 17 sati ispred Gradske lože na Narodnom trgu
  • Šibenik –  u subotu 25. veljače, polasci u 10:30, te u 14:30 kod kipa Petra Krešimira IV. u Parku Roberta Visianija
  • Zagreb – u subotu 25. veljače, organizira izlet za sve predstavnike medija i turističke vodiče, polazak u 9 sati sa autobusnog kolodvora Zagreb, više o izletu na facebook stranici Turističke zajednice zagrebačke županije

Provjerite da li se i u vašem gradu organizira besplatno razgledavanje.