Medeni mjesec na Karibima – DOMINIKANSKA REPUBLIKA


Dvotjedno putovanje u periodu od 21.01.-03.02.2023., 14 dana raja na zemlji!
Napisala: Petra Sršan Strojko
 
Cijelo putovanje organizirali smo sami, nismo putovali preko agencije. Let je bio: Beč – Frankfurt – Punta Cana i povratak Punta Cana – Zürich – Beč, vezani letovi, karte smo kupili nekih 2 tjedna prije puta, avio kompanija Lufthansa, a do Beča smo išli autom.
Čuvani parking u Beču – Panda Parken Flughafen Wien, nekih 5 min udaljeni od zračne luke ( za 2 tjedna platili smo cca. 100 eura) + imaju organizirani besplatni prijevoz do zračne luke.
 
Za ulazak u Dominikansku Republiku potrebno je ispuniti online obrazac E-Ticket https://eticket.migracion.gob.do, isto provjeravaju prilikom provjere putovnice pri ulasku u zemlju, također za izlazak iz zemlje isto je potrebno ispuniti taj obrazac.
 
Od zračne luke do resorta uzeli smo taxi koji smo prije rezervirali i dogovorili putem maila s resortom. NEMOJTE TO ISTO NAPRAVITI. Rezervirajte taxi direktno preko bookinga, mi smo tako riješili taxi kad smo išli u shopping centar i vraćali se u zračnu luku i bilo je duplo jeftinije nego preko resorta.
Smještaj smo rezervirali preko booking-a, all Inclusive resort – Caribe Deluxe Princess, sobe odlične, prostrane, cijeli kompleks je predivan, sve je bilo jako čisto, izbor hrane dobar, izbor pića još bolji, obavezno morate probati njihovo lokalno piće Mama Juana i također to je suvenir bez kojega ne možete napustiti Dominikansku Republiku, resort ima puno životinja koje slobodno šeću resortom od pauna, iguane, flaminga…
Osoblje je bilo ljubazno, vole napojnice, tako da pripremite sitne dolare.  Pletenice s ekstenzijama mi radila jedna baka na plaži i to 4 sata u komadu.
 
Napojnice, izlete i suvenire plaćali smo u dolarima $, ali može i u eurima, mada su im dolari draži. Direktno na plaži rezervirali smo izlete, autobusom su nas pokupili u lobby bar-u resorta i tu nas vratili.
Jednodnevni izlet brodom na OTOK SAONA. Nešto predivno za posjetiti, kilometri bijelih pješčanih plaža, 50 nijansi tirkizno plave boje mora, izlet je bio nekih 65 $ i uključuje sve, prijevoz, party na brodu, neogranićeno piće i ručak. Nekih 400 metara od obale, prije dolaska na otok kupali smo se i fotkali u najvećem tirkiznom prirodnom bazenu u Dominikanskoj Republici, dubina nekih 1 metar.
Izlet u glavni grad Dominikanske Republike – SANTO DOMINGO, jer kako vele, nismo preletjeli pola svijeta da bi se samo izležavali na pijesku i pili ne znam koji koktel po redu. Obišli smo nacionalni park The Three Eyes (Los Tres Ojos) podzemna međusobno povezana jezera, posebna atrakcija je skela koja vozi između. Posjetili smo Zonu Colonial, na svakom uglu je bila policija, prošetali smo gradom, posjetili katedralu i ostale atrakcije, kupili suvenire u lokalnim trgovinama.
 
Prije puta kući, otišli smo u shopping – BlueMall Puntacana, isti se nalazi u blizini zračne luke Punta Cana, iznenadio me popis trgovina i to Zara, Zara Home, Pandora, L’occitanie … ali cijene su previsoke, turistička zamka!
 
*Navedeni tekst odraz je mišljenja i iskustva tekstopisca i ne mora odražavati stavove autora bloga putoholicari.com
 
Fotogalerija: