Manchester – Nova linija Ryanaira iz Zagreba


U razgovoru za Manchester Evening News, direktor komercijalnih poslova, Jason McGuinness, potvrdio je uvođenje još jedne linije ovog niskotarifnog prijevoznika prema Zagrebu piše croatianavition

I na današnjoj press konferenciji u Manchesteru, Ryanair je najavio svoju šesnaestu liniju prema odnosno iz zagrebačke zračne luke.

Radi se o liniji Zagreb – Manchester – Zagreb koja bi trebala krenuti s prometovanjem s početkom ovogodišnjeg zimskog reda letenja (kraj listopada). Najavljena su dva leta tjedno na ovoj liniji, kompanija u ovom trenutku još nije pustila karte u prodaju a nisu poznati ni dani u tjednu na kojoj će linija prometovati.

S obzirom na to da je ovaj avioprijevoznik za petak sazvao i press konferenciju u Zagrebu, kada će s prometom krenuti još tri linije, moguće je da će doći do najava još linija prema Zračnoj luci Zagreb.

Redovna linija između Manchestera i Zagreba prometovala je u razdoblju od 29. travnja 2017. do listopada iste godine, kada je britanski Monarch bankrotirao i obustavio promet na svim linijama, uključujući i dvije linije prema Zagrebu (iz Londona i Manchestera).

Manchester je drugo odredište Ryanaira u Velikoj Britaniji iz nove zagrebačke baze.