Mallorca ili Fidži – težak izbor


Gledatelji hit reality serijala Love Island, kako britanskog, tako i američkog izdanja, vjerojatno su primijetili da se ljubavne drame sudionika showa odvijaju u bajkovitom okruženju. Istražili smo obje lokacije i u jednom se slažemo – ovdje se nije teško zaljubiti

Britanski Love Island sniman je u Mallorci, u luksuznoj vili pokraj mjesta Sant Llorenç des Cardassar. Mallorca je najveći otok u Španjolskoj, smješten je u otočnoj skupini Baleari u Sredozemnom moru. Mjesto Sant Llorenç nalazi se na sjeveroistočnom dijelu otoka, a izgrađeno je u 16. stoljeću. Svojom  tradicionalnom rustikalnom arhitekturom, bogatom poviješću i kulturnim sadržajima već desetljećima privlači turiste iz svih dijelova svijeta. Pa ipak, za razliku od nekih drugih gradova, Sant Llorenç se nije pretvorio u komercijalnu turističku meku.

Svega tri tisuće žitelja ovog malog seoskog mjesta uspjelo je sačuvati prekrasnu prirodu, bajkovite čiste i dugačke plaže te uređene staze po kojima biciklima ili pješice posjetitelji mogu otkrivati prirodna bogatstva i guštati u pogledu. Mjesto je poznato po gastronomskim užicima i na tradicionalni način pripremljenim autohtonim specijalitetima. Turisti i posjetitelji tijekom svojeg boravka imaju na raspolaganju resorte i hotele te nekoliko luksuznih vila, uključujući i vilu koja nam je mamila uzdahe za vrijeme gledanja Love Islanda, popularnog britanskog  izdanja reality showa koji se tamo snimao  od 2017. godine.

Love Island vila doista je nešto posebno. U privatnom je vlasništvu, a njezina se vrijednost procjenjuje na oko tri milijuna eura. Smještena je daleko od znatiželjnika i prolaznika, na nepristupačnoj brdovitoj lokaciji tri kilometra istočno od mjesta Sant Llorenç. Pažljivim kombiniranjem elemenata rustikalne i suvremene arhitekture sama kuća je odlično uklopljena u pitoreskno okruženje. Prostrano dvorište vile zaštićeno je okolnim brdima, ograđenim poljima i mjestimično gustim zelenilom.

U dvorištu je veliki bazen sa stepenastom terasom uz koju rastu limuni, naranče i palme, a posvuda su mirisni nasadi oleandra, ružmarina i drugog različitog mediteranskog bilja. Posjetitelji na raspolaganju imaju veliki roštilj, dok je manji dio dvorišta opremljen spravama i predviđen za vježbanje na otvorenom. Na povišenom dijelu je vanjska kuhinja i bar, a tu je i svima dobro poznat veliki otvoreni kamin pokraj kojeg su natjecatelji odlučivali o svojim ljubavnim partnerima i ostanku ili odlasku kandidata. Unutrašnjost vile je luksuzno uređena i sve je podređeno čistom hedonizmu.

Ništa manje luksuza ne očekuje posjetitelje vile Takali na egzotičnom otoku na kojem je sniman američki Love Island. Otočna država Fidži pravi je tropski raj u južnom dijelu Tihog oceana. Vila Takali udaljena je nekoliko minuta od gradića Pacific Harboura i smještena je  na izoliranom dijelu otoka, na prekrasnoj pješčanoj plaži na samom oceanu. Posjetitelji koji ovdje odluče provesti odmor mogu uživati u prirodnim ljepotama, ronjenju, šetnjama kroz tropsku divljinu i brojim drugim turističkim sadržajima, ali i uživati u potpunoj privatnosti jer je posjed odvojen i dobro zaštićen od znatiželjnika.

Za potrebe snimanja realityja, vila je uređena s mnogo neonskih svjetala i lampica koje doprinose egzotično-romantičnoj atmosferi ove ljubavne oaze. Karakteristična lokalna arhitektura s daškom luksuza: vila je okružena palmama, s mnogo cvijeća i zelenila, a u dvorištu je veliki bazen. Naravno, i ovdje je neizostavan veliki vanjski kamin s prostorom za sjedenje, ležanje i uživanje na suncu s fantastičnim pogledom na morsko plavetnilo. Na raspolaganju je i vanjska kuhinja s velikim šankom te svim potrebnim sadržajima na otvorenom, namijenjenim relaksaciji i potpunom prepuštanju užitku.