Lufthansa i Eurowings otkazali više stotina letova u srpnju


Aviokompanije iz Lufthansa grupacije nastavljaju ovosezonski trend otkazivanja letova zbog nemogućnosti prihvata i otpreme zrakoplova prvenstveno uslijed nedostatka radne snage. Kako javlja Business Traveller pozivajući se na izjavu grupacije, Lufthansa i Eurowings su u srpnju otkazali oko 1000 letova.

Piše: Croatianaviation

Lufthansa je otkazala gotovo 900 domaćih i europskih letova u Frankfurtu i Munchenu. Otkazani letovi najviše se odnose na letove petkom, subotom i nedjeljom te predstavljaju oko 5% ukupnog vikend prometa.

Uz Lufthansu, Eurowings je otkazao nekoliko stotina letova u sistemu kako bi stabilizirali svoje operacije u nadolazećem mjesecu te ih uspjeli operativno odraditi.

Lufthansa navodi kako će svi putnici koji su pogođeni ovim otkazivanjima biti informirani na vrijeme te će njihove rezervacije biti izmijenjene prema novom rasporedu letenju na najbolji mogući način. Također, aviokompanije iz Lufthansa grupacije pozivaju sve putnike da na vrijeme dolaze na aerodrome te preporučuju putnicima korištenje digitalnih usluga, a osobito da koriste uslugu za online check-in te da nose što manje ručne prtljage.

O operativnim problemima i razlozima zbog kojih se aviokompanije i velika europska čvorišta poput Londona (Heathrow), Dublina, Amsterdama, Frankfurta, Munchena te brojnih drugih zračnih luke već tjednima suočavaju smo ranije pisali, a o istom možete više pročitati klikom na LINK. Naravno, izravne posljedice izostanka pojedinih usluga, višesatnih kašnjenja i otkazivanja letova se direktno odražavaju i na same putnike.

Možda snimak zaslona od jednog  čitatelja najbolje sumira ukupnost svih problem s kojima se susreću aviokompanije, zračne luke i ostale kompanije koje rade na otpremi i prihvatu zrakoplova.

Svakako savjetujemo da se uvijek prije puta informirate o statusu vašeg leta te o vremenu koje vam je potrebno kako biste se uspješno ukrcali na vaš let.